Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Memòria de la terra perduda

Klout

En presencia de la ausencia

En presencia de la ausencia, obra narrativa i autobiogràfica de Mahmud Darwix (1941-2008), està distribuïda en vint capítols que s'acosten a les dues-centes pàgines, plenes de lirisme i una malenconia lluminosa i poètica amb la qual es pregunta i reflexiona constantment sobre l'exili, i un marc que ens endinsa als esdeveniments històric-socials d'una terra despullada de si mateixa i dels seus habitants: parlem de Palestina. És la línia creativa i de vida que va travessar les coordenades vitals de Mahmud que amb set anys va haver d'abandonar Birwa, el seu llogaret natal, en ser destruïda per les milícies sionistes. ”Mi patria es una maleta”. (p. 103) Ací va començar tota una marxa en l'exili, i per països diversos on va construir la seua obra poètica i narrativa, sent un referent fonamental de la poesia àrab contemporània.

Aquesta obra publicada l'any 2006 a Beirut, Líban, i traduïda per Luz Gómez García (ha traduït gran part de l'obra de l'autor), ha sigut prologada pel poeta Jorge Gimeno, que també ha publicat en l'editorial valenciana Pre-Textos, fins ara, dos llibres de poesia amb els quals ha dinamitzat l'última poesia escrita per aquests lares. El pròleg ens ajuda a situar-nos i a descobrir la vida i obra de Mahmud Darwix.  Habíamos leído tantos libros que nos advertían del vacío que hay tras las cumbres que, aún no siendo del todo ajenos a la ansiedad de reconocernos en la dualidad, preferimos detenernos en las laderas (p.26)

Llig la crítica completa a la Revista Klout:

http://www.koult.es/2012/02/memoria-de-la-tierra-perdida-darwix/

En presencia de la ausencia

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación