Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Llibres

Memòries d’un roder

Anar a la BotigaAnar a la Botiga

Sinopsi

Memòries d’un roder
Memòries d’un roder és alguna cosa més que una autobiografia. És quasi una novel·la que barreja amor, odi, mort, tortura i lluita. Amb la figura de Marià Seguí, el Gatet d’Otos, “roder, temut i estimat”, de fil conductor d’una vida excepcional, aquesta obra és un exemple de literatura del jo, farcida d’anècdotes i de fina ironia.
Com a sacerdot, periodista i polític, Ernest Nabàs es mostra políticament incorrecte. Sacerdot rebel davant de l’Església que beneeix els colps d’estat, periodista compromés que denuncia casos de corrupció a Castelló, i polític que evoluciona d’una postura oficialista amb el PSPV-PSOE a una actitud molt crítica amb les posicions del PSOE dels últims anys.

Memòries d’un roder repassa els primers enfrontaments entre el clergat i el règim franquista a les comarques del nord del País Valencià. Els anys de l’autor com a capellà a Xodos aporten dades sobre el despoblament de comarques com l’Alcalatén, la memòria del maquis o la importància que van assolir al final del franquisme les Rutes de Pax Christi i el moviment Xous, projectes aperturistes d’un fort compromís social que van atraure centenars de joves d’arreu del món.

Les vivències d’Ernest Nabàs a Xile, on és empresonat al camp de concentració de l’Illa Quiriquina, testimonien la implicació dels Estats Units en el colp d’estat que va enderrocar el president Salvador Allende, i la dramàtica derrota d’una il·lusió de revolució pacífica.

Finalment, Nabàs narra els més de quinze anys de col·laboració amb Joan Lerma i desvetla aspectes de la personalitat del primer President de la Generalitat, com la seua fermesa en la destitució del conseller Rafael Blasco, un fet de fort impacte mediàtic i polític en el seu moment.

Dades Tècniques
ISBN 9788409011810
Editorial VINCLE EDITORIAL
Estat Sense Classificar
Llengua de Publicació Valencià
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 06-2018
Autor Ernest Nabàs
Pàgines 252
Preu i percentatge d'IVA 18.00 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación