Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Mercé Viana i Martínez

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Vincles
Multimèdia

Biografia

Mercé Viana i Martínez

Mercé Viana (Alfafar, l'Horta, 1946). Pedagoga i escriptora. 

Mestra i llicenciada en Filosofia i Ciències de l'educació, especialitzada en didàctica de la llengua, ha treballat en les diverses etapes educatives, des de la infantil fins a la universitària. Seguidora de Freinet, s'integra en els moviments de renovació pedagògica i exerceix de formadora del professorat a més de dirigir la revista Espais Didàctics. Té publicades un gran nombre d'obres didàctiques entre llibres de text i quaderns de lectura comprensiva. Per altra banda són destacables els seus articles sobre temes pedagògics. Ha rebut el reconeixement de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. 

Amb la voluntat d'incidir en l'aprenentatge dels més joves, és una escriptora prolífica de narrativa infantil i juvenil que compta amb més d'un centenar de contes, plens de fantasia, entre textos dedicats als més petits com L'abecedari fantàstic (2010) i altres contes adreçats a infants i joves. Algunes d'aquestes narracions com Mei Mei vol ser rei (2005), Lula i les abelles , Les petjades d'Àfrica (2012) o Ximena, Ximenissima (2017) han obtingut premis als millors llibres infantils i juvenils. 

També ha escrit poesia per a adults. Amb l'obra Ai del dolor del buit (1991) ha rebut el premi La Forest d'Arana de València. 

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. 

 

(Actualitzat 13/06/2017)
Font: AELC

 

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación