Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Mercè Climent

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Vincles
Multimèdia

Biografia

Mercè  Climent

Mercè Climent va nàixer a la ciutat d'Alcoi (l'Alcoià) l'any 1981. Allà va cursar els estudis de batxillerat en la modalitats de ciències. Quan encara no comptava amb divuit anys es traslladà a València per estudiar la carrera d'Enginyer Agrònom. Quan la finalitzà es plantejà que potser estaria bé estudiar la carrera de Filologia encara que fos a la distància. I així ho ha fet fins ara, conreant la vida professional i la d'estudiant. Entre d'altres coses ha treballat en l'elaboració de guies de lectura de novel·les juvenils i infantils per a diverses editorials.

I és que Mercè Climent sempre ha estimat la llengua i la literatura, segurament per la influència de son pare que va ser poeta. Sent només una adolescent ja començà a fer les seves provatures en el gènere del conte, de fet guanyà alguns premis de narrativa en l'institut on estudià. També fou finalista en el Premi Sambori de la Universitat l'any 1999. En 2009 guanyà el Premi de Narrativa Teodor Llorente de la Pobla de Vallbona i el Premi de Narrativa La rosa de paper de La Florida, i en 2010 el Premi Bancaixa-Universitat de València d'Escriptura de Creació en la modalitat de narrativa en valencià.

També en 2010 fou guardonada amb el XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (AELC) en la modalitat de Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià pel blog Els primers gestos del verd (www.mercecliment.blogspot.com) i amb el XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d'Albaida amb la novel·la Somniant amb Aleixa, feta conjuntament amb l'escriptor Francesc Mompó.

Ha publicat la novel·la infantil Lina Panxolina i el quadern màgic (Ed. Bullent).

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación