Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'Més enllà del somni' Shaudin-Melgar Foraster. Edicions del Bullent

Revista Lletres Valencianes

Més enllà del somni

L'Anna a través de l'espill

L'escriptora canadenca -d'ascendència catalana- Shaudin Melgar- Foraster ens delecta amb aquesta novel·la fantàstica d'aventures, protagonitzada per dues adolescents, on el món real i el de la imaginació es barregen. Es tracta de la primera obra d'una trilogia que portarà el títol de «Trilogia de la interferència».

L'Anna, la jove protagonista de Més enllà del somni, es desperta d'un somniesgarrifós en les primeres pàgines della novel·la. En el somni s'hi troba al bellmig de dos immensos exèrcits de ferotgesguerrers que no semblen inquietar-se per la seua presència. L'Annas'amaga, però un dels lluitadors la mirafixament, amb el seus terribles ullsvermells. L'endemà, amb el cor bategant-li fortament per l'intens somni, lajove adolescent comença un nou dia alseu barri de Toronto, a Canadà. Però jares no tornarà a ser com abans. Un mónmisteriós i fantàstic, un món que es troba«més enllà del somnis», farà que Annano torne a ser la mateixa.Així, quanl'Anna desperta, comença a intuir queallò que somià potser és real i n'és encaramés conscient quan un home misteriós(un bruixot) se li apareix pertotarreu: al seu institut, fins i tot a sa casa.Just quan comença a tenir problemes(ningú creu una nena que diu veurebruixots sovint), l'Anna descobreix queno és l'única que percep aquestes aparicions:l'Alison, prototip de xica d'èxiten l'institut, també té visions estranyes.Comença així una bona amistat entretotes dues, que entraran en un món meravellósa la manera d'alícies del segleXXI. A través del mirall de l'institut seranengolides cap al fabulós món deMai, un paradís de bruixes bones, on governenles dones. Seran aquestes donesde Mai les que explicaran a les dues adolescentsl'enigma que les ha portades finsal món que hi ha més enllà dels somnis.Les protagonistes hauran de desxifrar un misteriós document, el Manuscrit de la interferència, on s'explica el somni de l'Anna i on se li encomana la missió de trobar un misteriós personatge.D'altra manera, Mai desapareixerà.

Melgar-Foraster, professora de català i castellà a la Universitat Glendon, de Toronto, ha construït una narració en dues veus, la de la protagonista del món real, Anna; i la de Tam, el personatge que pertany al món dels somnis, que està dividida en dos móns, el del Canadà actual, concretament a la ciutat de Toronto, i el món fantàstic, un món imaginari on hi ha països com ara Rocdur, Maiera, Pot, Calai, Fosca, la terra d'unes «bruixes bones», Mai i, fins i tot, un oceà amb monstres i pirates. Però, tot i ser una novel·la fantàstica adreçada a lectors i lectores joves, l'autora fa constantment referència a realitats actuals i qüestions socials, com ara la immigració. Tam, la segona veu narrativa de la història, és un xiquet que viu a Rocdur, país del món imaginari on un tirà dèspota vigila i castiga amb crueltat als immigrants com ell. Així, mentre les aventures de l'Anna i en Tam es van succeint, l'autora descriu tant la societat actual (a Toronto-Canadà) com una realitat imaginària on éssers humans com nosaltres pateixen els seus conflictes socials i personals. L'autora mateix, entrevistada per un mitjà de comunicació, refermava el seu interès per tractar certs aspectes polítics i socials a la seua obra, com ara el matriarcat, la dictadura, el racisme i, molt particularment, la immigració, i tot dins d'una història d'aventures i fantasia. Animem, doncs, els lectors adults a llegir Més enllà del somni. De ben segur que en trauran un bon profit.

_ Sònia Martínez Icardo

Lletres Valencianes, nº 25

http://dglb.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero25secciones/infantil_juvenil.pdf

Més enllà del somni

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación