Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Música per a tots

Revista Lletres Valencianes núm. 34

Música, mestre!

Música, mestre! Les bandes valencianes en el tombant del segle XIX. Elvira Asensi. Publicacions de la Universitat de València. València. 2013

A poc a poc es va fent la llum acadèmica sobre un dels fenòmens culturals més importants esdevinguts mai a territori valencià i que més poca atenció havia suscitat entre els estudiosos fins ara: l'aparició, durant el segle xix, de les bandes de música. I si fa uns mesos era el Museu Valencià d'Etnologia qui dedicava una interesantíssima exposició –amb el catàleg corresponent– a les societats musicals valencianes, ara ens arriba este magnífic estudi realitzat amb l'utillatge teòric de la nova categoria historiogràfica que anomenem història cultural.

L'autora, historiadora de formació, hi desenvolupa, amb un argumentari sòlid i rigorós, la tesi que el fenomen de la irrupció i difusió de les bandes de música en el moment en què es produeix no és només un símptoma de les transformacions socioculturals que s'hi esdevenen, sinó que és un dels motors d'estos canvis en la mesura en què propicia la democratització cultural i es converteix en un configurador poderós d'identitats socials. Una aportació, doncs, que transcendeix llargament els límits de la recensió històrica per a apropar-nos a un dels múltiples processos que contribuïren al naixement de la societat de masses a terres valencianes.

Josep Vicent Frechina

http://dglab.cult.gva.es/Libro/li-revistalletres34_e.htm

Música, mestre!

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación