Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Més Notícies

Paraules il·lustrades per a combatre la incertesa: Baba Kamo 2020 presenta el seu programa amb activitats pressencials i en línia

APIV
• El festival i fira del llibre il·lustrat celebra la seua tercera edició de l’11 al 13 de desembre en el CCCC de València
• 24 editorials, llibreries i segells d’autoedició mostraran les seues propostes literàries
• L’exposició «Babalunga i kamolongos» acull l’obra de 135 autors internacionals

En un any carregat d’incerteses, la cultura s’erigeix en refugi i camí, com a arma amb la qual combatre els nostres temor

La llibreria recomana: El Puerto, del Port de Sagunt

FULL
Elias Yanini ens recomana Ese mundo desconocido, de Dennis Lehave.

Av. Camp Morvedre, 151, 46520. Sagunt.

La jornada Adapta uneix el sector editorial valencià amb l’audiovisual durant la tercera edició del Literary Market

L’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) ha organitzat per tercer any consecutiu la iniciativa del Literary Market, que busca crear sinergies entre diferents sectors arreu d’Europa. Enguany s’ha presentat el Market Adapta, centrat en les relacions entre productes editorials i productes audiovisuals, tals com sèries de televisió o pel·lícules.

El valencià, una llengua de llibres i de pensament

Nosaltres La Veu-Vicent Flor, director de la Insti
El valencià, per descomptat, és una llengua de llauradors i de festa. I de la poesia. I del teatre popular. Alguns, però, han pressionat de manera insistent perquè aquest idioma estiga restringit només (o fonamentalment) a eixos camps, limitat, com escrigué Joan Fuster, al reducte folklòric. I això sí que no.

Literatura i altres responsabilitats

Nosaltres La Veu-Maria Josep Escrivà, Edicions 96
Diria que és impossible, en els temps que corren, viure en el món del llibre i traure’ns de sobre el vertigen de qui practica un triple salt mortal. Més encara en aquests moments pandèmics. Però el mal de cos provocat pel vertigen no és exclusiu d’aquests moments certament morbosos.

Un robot poeta

Nosaltres La Veu-Núria Sendra Marco, Bullent
Ara farà un dos mesos, es feia actualitat un rumor digne de novel·la de ciència ficció. S’escampà que un robot havia guanyat un important premi de poesia en castellà, el robot en qüestió s’enduria 20.000 euros pel guardó. Per absurd que puga semblar, l’editorial va córrer a desmentir l’enunciat i presentar un vídeo de l’interfecte, com a persona de carn i ossos.

Tot un món (encara) per descobrir

Nosaltres La Veu/ Joan Carles Girbés
Aquesta tardor ens ha portat moltes alegries (i sí, aquest és un article seriós).

L’anunci de les obres finalistes al Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any constata el que fa temps que és un clam: la narrativa valenciana està en un dels millors moments de qualitat de la seua història.

Cultura i ciència… en català. Els llibres universitaris de la Xarxa Vives

Nosaltres La Veu- Maite Simón, Cap d'Edició de PUV
Les editorials universitàries han aconseguit ocupar, amb molta dignitat i per mèrits propis, un espai singular en el panorama editorial. Potser és sobrer insistir en la idea que no publiquen exclusivament material docent o les investigacions del seu professorat, que sotmeten els originals a avaluacions, que no són serveis de reprografia, que els responsables que hi treballen han assolit cotes importants de professionalitat...

L’aventura dels editors de trinxera

Nosaltres La Veu- Lletra Impresa Edicions
Editar en català del País Valencià estant és una quimera. Fer-ho en una llengua minoritzada, amb uns índexs de lectors minsos en la llengua pròpia -per bé que no tan baixos com asseveren certes enquestes tendencioses-, sense pràcticament mitjans que se’n facen ressò i amb unes possibilitats de visibilitat a les llibreries quasi anecdòtica, és una bogeria, una fita inabastable.

Apunts per a una política del llibre al País Valencià

Nosaltres La Veu-Jesús Figuerola, Perifèric Edicio
Fa unes setmanes l’escriptora nord-americana Louise Glück era reconeguda amb el Premi Nobel de Literatura. L’Acadèmia reconeixia seua «inconfusible veu poètica, que, amb una bellesa austera, converteix l’existència individual en universal». L’únic poemari editat en català d’aquesta poeta, Nit fidel virtuosa, havia estat publicat per edicions del Buc, una petita editorial valenciana amb seu a la Pobla de Farnals.

El llibre i el mercat: la comunitat lingüística

Nosaltres La Veu-Onada Edicions
El llibre és un artefacte (alguns hi afegirien, malauradament, “de destrucció massiva”) que estimula la creativitat i la intel·ligència. La seua lectura ens permet traslladar-nos a mons imaginats i viure situacions noves. Els universos de ficció recreats ens ajuden a percebre les nostres realitats amb noves eines interpretatives.

Dia del Llibre Valencià: la secretària autonòmica de Cultura i Esport entrega els premis als llibres millor editats en 2019 a les editorials Perifèric Edicions, Bromera, Barlin Project, Grafito i Llibres de la Drassana

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha entregat, en el marc del Dia del Llibre Valencià, els premis als llibres millor editats de 2019 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria. L’acte s’ha celebrat a la seu de la Biblioteca Valenciana i Tamarit ha estat acompanyada per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.
Total pàgines: 46 Anar a: 1 [2] [3] [4] [5] [6] >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación