Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Més Notícies

Premis Ciutat de Castelló 2020

 


21é Premi Ciutat de Castelló de Literatura Infantil Il·lustrada TombatossalsPodran concórrer a aquest concurs obres il·lustrades de tècnica i tema lliures, en valencià, inèdites i dirigides a públic infantil de tres a sis anys. Es considera obra il·lustrada el conjunt de text i il·lustració, en el qual la segona té un pes específic i significatiu igual o superior al text.

Adéu a la valenciana universal

Para el alcoyano Ovidi Montllor las palabras nunca morían y los que las escribían, tampoco. Solo se iban de «vacaciones indefinidas».

Isabel-Clara Simó: una celebració de la llibertat

Vilaweb/ Vicent Partal
No sé si ningú de nosaltres, fora dels qui hi van nàixer, és clar, seria capaç d’imaginar-se avui què devia ser viure, nàixer, a Alcoi l’any 1943. Qui diu Alcoi, diu Sabadell, tant se val; Llucmajor o Vall-de-roures. Però avui, perquè ens va faltar ahir, parle sobretot d’Isabel-Clara Simó i per tant posaré d’exemple Alcoi, el centre del seu món, la brúixola de la seua vida.

Una escriptora amb vocació de novel·lista popular

Isabel-Clara Simó va ser una de les escriptores importants i més populars del que s’ha convingut anomenar la generació dels 70.

El conseller Marzà propone a Isabel-Clara Simó para la Alta Distinción al Mérito Cultural de la Generalitat Valenciana

El conseller de Educación, Cultura y Deporte, Vicent Marzà, ha anunciado que propondrá a la escritora alcoyana Isabel-Clara Simó, fallecida este lunes, para la Alta Distinción al Mérito Cultural de la Generalitat Valenciana porque hablar de la autora es "hablar de nuestra literatura en mayúsculas, pero sobre todo de una mujer que ha dignificado al pueblo valenciano".

Enric Valor: un breu apunt sobre l'obra literària

El Temps
El dia 13 de gener es compliran 20 anys de la mort d'Enric Valor. Novel·lista i gramàtic, va ser una persona fonamental en la normalització lingüística al País Valencià. No debades, va adoptar el codi fabrià i, tot i no estar present en la firma de les Normes de Castelló -era molt jove en aquell moment-, va contribuir a la difusió del català arreu del país en un moment d'extrema dificultat, durant la dictadura franquista.

La Cava Gran. Agres / El Comtat

Viatja Llibre
El paisatge:

 


La Cava Gran és una gelera o pou de neu situat a la serra Mariola, dins del terme municipal d’Agres, a la comarca del Comtat. Data del segle XV i és un dels més grans i millor conservats dels que trobem en les serres d’Aitana, la Carrasqueta i Mariola.

 

Amb unes dimensions de 14,90 m de diàmetre, 12 m de profunditat, 1.960 m³ de capacitat, es va mantenir en ús fins a 1906.

La llibreria recomana: Noviembre de Benicàssim

Mònica Bernat, de la llibreria Noviembre, ens recomana Los senderos del mar, de Maria Belmonte (Editorial Acantilado).

#GranFamiliaAPIV: Irene Martí

Irene Martí
www.behance.

20 anys de la mort d'Enric Valor

Edicions del Bullent
Enric Valor, un dels escriptors més reconeguts del nostre país i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, va nàixer a Castalla el 1911 i va morir a València el 13 de gener del 2000. Va estar investit Doctor Honoris Causa per diverses universitats, entre elles la Universitat de València i la Universitat Jaume I. Va ser autor d’una nombrosa producció literària, dins la qual ocupen un lloc especial les Rondalles Valencianes.

El barceloní Alfred Sala guanya el 39é Premi Enric Valor amb ‘Expedició al Congo. Bwana Nyani’

Edicions del Bullent
La 39a edició dels premis Enric Valor, convocats per l’Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent ha anat a parar a una novel·la d’aventures a l’Àfrica negra.

«Quan vaig acabar la novel·la Expedició al Congo, me’n vaig sentir força satisfet.

L'escriptor Joan Pla i l'IECMA, guardonats amb els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2020

Levante-EMV / Aula
Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura reconeixen enguany la trajectòria de l'escriptor Joan Pla i el treball a favor de la cultura de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA).
Total pàgines: 23 Anar a: 1 [2] [3] [4] [5] [6] >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación