Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Més Notícies

Les editorials valencianes triomfen a la XXXVII edició de Còmic Barcelona

El còmic valencià es troba en plena ebullició. Per això, no sembla exagerat afirmar que el seu pas pel darrer Còmic Barcelona, el nou nom que ha rebut el Saló del Còmic, va ser, com a poc, esplendorós.

Sis editorials valencianes participen en la prestigiosa Fira del llibre infantil de Bolonya

Llibres, llibres, llibres! Sis són les editorials valencianes que participen aquest any en la 56a edició de la Bologna Children’s Book Fair, l’encontre professional més important del sector de la literatura infantil i juvenil (LIJ) que en 2019 se celebra de l’1 al 4 d’abril.

L’editorial Tirant lo Blanch, la presidenta del TSJCV i l’investigador José Viña, premiats per la UV

L’editorial Tirant lo Blanch, el professor i investigador José Viña i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia, Pilar de la Oliva, són tres dels guardonats en la XXIII edició dels Premis Universitat-Societat que concedeix el Consell Social de la Universitat de València (UV) i que s’entregaran pròximament.

L’editorial Tirant lo Blanch ha sigut guardonada a la modalitat Trajectòria de col·laboració universitat-societat.

Oriol Ponsatí-Murlà, nou director de la Institució de les Lletres Catalanes

La Institució de les Lletres Catalanes està d’estrena. En concret, el Govern de la Generalitat ha acordat nomenar Oriol Ponsatí-Murlà (Figueres, 1978) nou director de l’entitat en substitució de Joan-Elies Adell, qui va accedir al càrrec el 2018. Editor, traductor, escriptor, rapsode i professor de filosofia, Ponsatí-Murlà va ser elegit el 2017 comissari de l’Any Prudenci i Aurora Bertrana.

El 95,9% dels valencians llegeixen, almenys, una vegada per trimestre

 

• L’índex de lectura de llibres al territori valencià se situa per damunt de la mitjana estatal.

• Després d'una aturada de set anys, torna l’estudi d’Hàbits de lectura i compra de llibres a la Comunitat Valenciana.

• El 44,3% llegeixen en valencià de forma ocasional.

• Les llibreries resisteixen com a punt de compra de llibres més habitual.

• El 74,3% dels ciutadans són lectors en suport digital.

Àfrica Ramírez es proclama presidenta electa de l'Associació d'Editors

 

El passat divendres 7 de març l’Assemblea General Extraordinària de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) va celebrar eleccions per a la renovació dels membres de la seua Junta Directiva. La nova formació estarà integrada per 12 editorials que representen tots els subsectors de l’edició i vertebren el territori valencià.

Big Data: Desenvolupen una aplicació que prediu la venda de llibres i optimitza recursos

La Universitat de Granada i Grupo Trevenque han desenvolupat una aplicació per a predir la venda de llibres i optimitzar la seua producció i distribució.

La nova llei de Propietat Intel·lectual reforça els drets d'autor

El Congrés dels Diputats va aprovar, el passat 21 de febrer, una nova reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual, que ve a reforçar la protecció dels drets de propietat intel·lectual d'autors i editors, especialment, en l'àmbit de les biblioteques i del sector de la premsa.

El CEFIRE convoca 130 places per al nou curs de Propietat intel·lectual

El Servei de Formació del Professorat convoca el curs en línia de Propietat intel·lectual a l'aula adreçat al professorat en general i amb el propòsit de desenvolupar estratègies per a l'elaboració de recursos didàctics interactius i mostrar al professorat les diferents opcions educatives i d'utilització dels recursos de generació pròpia.

Alacant acollirà entre els dies 22 i 24 de febrer la seua tercera Plaça del Llibre a la plaça del Port

FULL
Aquest matí s’ha presentat la Plaça del Llibre d’Alacant, que va celebrar la seua primera edició l’any 2016. La Plaça es planteja com unes jornades per donar visibilitat a la literatura en valencià. A part de ser una celebració del treball diari que fan autors i autores, llibreries i editorials, és un punt de trobada per a molts lectors on amplien el seu repertori.

Societats literàries, cap a un sindicalisme gremial de les lletres valencianes

Sixto Ferrero / Diari La Veu
La història de la literatura està plena de vetlades literàries i de tertúlies als cafés on un llibre o, simplement, un article periodístic era tema de converses enceses entre cercles intel·lectuals dels quals en formaven part, de vegades, els escriptors.

Gran Família APIV: Oliveiro Dumas

APIV
Oliveiro Dumas

oliveiro.
Total pàgines: 22 Anar a: 1 [2] [3] [4] [5] [6] >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación