Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Paco Giménez

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Multimèdia

Biografia

Paco Giménez

Nascut a València en 1954. Autodidacta. En 1974 començà la seua tasca professional com a il·lustrador i dissenyador gràfic. Des de 1982 el seu treball se centra principalment en el sector infantil i juvenil: contes i novel·les, llibres de text, jocs i quaderns didàctics, historietes, cartells, exposicions, conferències, taules redones, jurats, ... i encontres d'animació lectora en centres escolars i biblioteques. Habitualment forma tàndem amb l'escritor Carles Cano.

· Ha il·lustrat més de 100 llibres i materials didàctics, amés d'historieta gràfica. També ha dissenyat prop de 40, dels quals 16 son col·leccions.

·  Va rebre en l'any 1989 el "Premio Lazarillo" del Ministerio de Cultura per l'obra Història d'una recepta. I en 2003, el "Premi al llibre en valencià millor il·lustrat de 2002", de la Conselleria de Cultura, per l'obra Els dos gegants de Sant Marcel·lí (Denes Ed.). La seua obra En qué se diferèncien el blanc i el negre? (Aura Comunicació) fou sel·lecionada "Withe Raven" en l'any 1996 per la Juguend Bibliothek de Munich.

· Ha participat en les exposicions professionals més importants del sector, com ara la Bienal de ilustración de Bratislava, durant els anys 1989 y 1991. BIB, IBBY (Organització  Internacional per al Llibre Juvenil); A todo color. 23 ilustradores españoles de libros infantiles y juveniles, anys 1989-1991 i any 2000; Cuento y figura. Ilustradores españoles de libros infantiles y juveniles, any  1996 (Totes dues del Ministeri de Cultura); Europe un rêve graphique, any 2001, Institut International Charles Perrault; Kipling il·lustrat, any 2011, Museu Valencià de la Ll·lustració i la Modernitat; etc. Totes d'itinerància internacional.

· Ha impartit conferències a escoles d'art, i participat en nombroses taules redones professionals i sobre el llibre infantil i juvenil.

· Ha estat jurat de nombrosos premis, com ara "Premi Tombatossals", convocat per Tàndem Edicions i l'Ajuntament de Castelló, "Premi Sambori" convocat pel Col·lectiu Sambori,  "Premi Nacional" convocat pel Ministeri de Cultura, "Premis als llibres millor editats" convocat per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, etc.

· Ha estat fundador, president i vicepresident de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València i cofudador i secretari de la Federación de Asociaciones de Ilustradores Profesionales.

(Actualitzat 30/03/2010)

 

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación