Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Noticias > LlegeIX!

Paisatges literaris: Monestir de la Trinititat / València

Viatja Llibre | 08-01-2020

El paisatge:

Situat a la vora esquerra del riu Túria, al començament del carrer Alboraia i junt al pont de la Trinitat i el Museu de Belles Arts, el Reial Monestir de la Santíssima Trinitat és un dels conjunts conventuals més destacats de la ciutat de València.

Fundat per la reina Maria de Castella, que hi està enterrada, durant la segona meitat del segle XV es va convertir en  un referent espiritual, social i cultural de la ciutat, sobretot quan, a finals del mateix segle,  l’escriptora i humanista Isabel de Villena es va convertir en abadessa i l’escriptor Jaume Roig en el metge del convent.

Declarat Monument Nacional el 1982 i Bé d’Interès Cultural a l’any següent, el conjunt destaca per ser un exemple de transició de l’arquitectura gòtica a la renaixentista. Tot el complex conventual s’organitza al voltant del claustre, molt elegant i auster amb centra influència cistercenca. En la galeria sud es troba el sepulcre de Maria de Castella. Al claustre donen la sala capitular, la sagristia i el refectori. L’església segueix el model del gòtic català de nau única i va ser redecorada durant el període barroc.

El monestir sempre ha estat regentat per monges clarisses. Va estar habitat fins el 2014, quan les últimes  monges es traslladen a un altre convent de la ciutat. Des d’aleshores el conjunt està obert al públic i es pot visitar.

 

El llibre: 

Finalista dels premis Novelpol 2017 a la millor novel·la policíaca de l’any, Black Mountain 2017 i a la millor novel·la de l’any de Cartagena Negra, Sucios y malvados (Ediciones B, 2017) és un inquietant thriller que combina les estructures de la novel·la policíaca amb una reflexió sobre la justícia, el sexe, el poder i la violència contra les dones. Ambientada a la ciutat de València, conta la història de quatre dones que davant la passivitat de la justícia amb la violència contra les dones decideixen ajuntar-se per a fer complir la llei al preu que siga. Aquestes quatres dones conegudes com “dones de cadira”, malnom de les prostitutes valencianes en el segle XVII, es reuneixen al Reial Monestir de la Trinitat per a dissenyar un pla que les portarà a les profunditats d’una València ombrívola.

Les descripcions i les referències històriques sobre el Monestir de la Trinitat que fa  Juanjo Braulio en Sucios y malvados són reals, però l’orfenat, el menjador social i servei d’ajuda a dones maltractades  o en situació de prostitució que es citen en aquest recinte històric pertanyen a la ficció.

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación