Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Poesia actual. Vivències i art, Germà Colón Domènech et al. (eds.) (Publicacions de la Universitat Jaume I, 2017)

Descriu / Carme Pinyana

Poesia actual: vivències i art

Germà Colón Domènech, Ferran Carbó, Yolanda Castaño, Alejandro Duque, Francesc Parcerisas, Guillermo Carnero, Luis García Montero, José Luis Rey i Francesc Bononat, d’Edicions del Buc; Maria Josep Escrivà, d’Edicions 96 i Josep Antoni Fluixà, d’Editorial Bromera, intervenen en aquest volum de 142 pàgines per fer un recorregut breu però molt complet de les característiques i les tendències de la poesia actual. 

La Fundació Germà Colón Domènech, creada el 2002 a la Universitat Jaume I, ha publicat resultats de jornades científiques i també monografies, en aquesta col·lecció[http://www.tenda.uji.es/pls/iglu/!GCPPA00.GCPPR0006?lg=CA&colid=63] dirigida pel propi lingüista i catedràtic de la Universitat de Basilea, que amb aquest número arriba al títol setzè.

En paraules del professor Colón, qui en signa la presentació, els autors que col·laboren en aquesta publicació: “són tot persones ben prestigioses en els àmbits de la universitat, de la recerca i de la literatura, i no cal fer de cadascun d’ells cap presentació”.

El llibre no només conté reflexions de tipus teòric sobre la poesia sinó que inclou poemes, amb la qual cosa es fa més llegidor per al públic sedegós d’experiències literàries. I en acabar, els curadors de la publicació (Germà Colón Domènech, Rosa Agost i Santiago Fortuño) van pensar a incloure una encertada taula redona on es fan consideracions sobre l’edició de poesia, a càrrec de tres representants de les editorials valencianes Bromera, Edicions 96 i Edicions del Buc.

L’edició acurada del volum, on s’han aplicat els criteris clàssics (cada vegada més difícils de trobar) de compaginació de poesia, el fa molt recomanable per a aquelles persones a les quals, simplement, tranquil·lament, els agrade llegir poesia. Una vocació necessària.

Descriu - https://descriu.org/​

Poesia actual: vivències i art

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación