Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Notícies

Poesia com un pont de diàleg

Saforíssims i laUPV de gandia fa trasbals digital de l'obra del poeta Josep Piera en el seu setanta aniversari

Maria Tomàs («Levante-EMV»)

Font: «Levante-EMV»

Font: «Levante-EMV»

Galeria d'Imatges

A la vora d'un antic camí de pastors des d'on, si es gira el forat de l´aire es veu la mar, hi ha un poeta com un massís fet del magma de les paraules, magnituds de meteorit de les roques de karst, que fan serra de potents formes, alçada imponent i simes aquàtiques de prehistòrica profunditat on està la font benaurada i es beu i es veu l'illa, lloc emissor de comarques múltiples i savieses de monestir on no només es resguardava Tasufin. També, Josep Piera, poeta vital, «tant si escriu en vers o en prosa, tant si parle com si calle o si escolte en silenci», com diu ell mateix a les Converses amb Ferran Garcia-Oliver, de l'Espill 51, que ara s´acaba de reeditar per a l´ocasió, doncs, mentre aquest llicenciat en Magisteri encén el foc fins i tot als estius grecs, diu «De tots he après que un lloc i un jo fan la vida».

L'escriptor de Beniopa, col·laborador d´aquestes planes, cada diumenge fent panoramix des de fa tant, acaba de ser motiu d´homenatge per la seua poètica dels sentits obrint, de camins, en el panorama literari català dels últims 45 anys, que es diu prompte, com assenyala Maria Josep Escrivà a Passa la vida.

I és que Piera acaba de fer el seu 70 aniversari i diumenge passat, per exemple, parlava d'entusiasme, llibertat, amnistia, autonomia i miracles civils. Però no és només el que es pot tocar el que existeix, bé que ho sap ell. Piera acaba de travessar l´espai i el tacte, el temps i l'univers per tindre una pluja d´estels al núvol d´internet.

Obra introbable
La iniciativa l'ha engegat Saforíssims Societat Literària, amb el suport del Camus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. Un homenatge tecnològic, trasbals digital del seu treball; una obra en construcció, que a més dels seus treballs i referències, algunes exhaurides editorialment (raó que els portava a reclamar l´edició de la seua obra completa com ha fet el Magnànim amb Marc Granell), incorpora vídeos de gent llegint els textos seus en veu alta, tot coordinat pel cap pensant de Jordi Puig, company saforíssim de Ròtova, amb el suport d'estudiants i professionals com Jordi Company, Víctor Escrivà, Francesc Bosch, Laura Pérez, Saray Cerro, Josepa Costa o Josep Àngel Mas i amb la veu d'altres poetes com Maria Josep Escrivà i Teresa Pascual. S´escolta i es veu El somriure de l'herba, El temps trobat, Cants i encants, En el nom de la mar o Un bellíssim cadàver barroc.

[Continua llengint-ne]

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación