Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'Por el camino yo me entretengo' de Joaquín López Cruces. Edicions de Ponent.

Revista Lletres Valencianes

Els llibres de viatges

Sempre s'ha dit que viatjar obri la ment, ens fa millors persones i tot això. Joaquín López Cruces sembla que vol demostrar-ho en Por el camino yo me entretengo, un llibre de viatges inaudit, més visual que verbal, ple d'amics, indrets i monuments visitats.

Com que nosaltres no tenim l'experiència vital de l'autor ni la seua gràcia natural per retratar allò que veu -una gran virtut, sens dubte, que no totes les persones posseïm-, potser el millor seria oferir al lector un llistat molt abreujat dels llocs que visita, ja que, el que són les visites, sens dubte ell les explicarà molt millor que nosaltres, que en general no hi hem anat. Alguns d'aquests llocs són: Toledo, Escalona, Carrión de los Condes,Madrid, París, Londres, Bruges, Amsterdam, Luxemburg, Pamplona, Estella,Viana, Nájera, Santander, Comillas, San Vicente de la Barquera, Unquera, Covadonga, Cangas, Oviedo, Gijón, Granada, La Carolina, Almagro, Daimiel, Orgaz, Sonseca, Villarejo de Salvanés, Lleida, Espot,Andorra, Salardú, Boí, Aigüestortes, Benasc, Aravaca, Annécy, Santander, Liencres, Orduña, Pedraza, Ginebra, Colchester, Escòcia, Essex, Artze, Bilbao, Erratzu, Zugarramurdi, Rodalquilar o Polònia, per citar-ne tan sols uns pocs exemples. No obstant això, un llibre tan ple de vida com aquest estaria coix sense amics, molts amics, països plens d'amics, entre els quals hi ha: Saïd, Quino,María del Mar, Paqui, Dami, Ignacio, Carmen, Rachida,Aurora, Izaskun,Vane, Sara, Zahíra,Neshe, Berkant, Helen, Carola, Inma, Javier o l'inevitable Pepe, entre molts altres que l'espai d'aquesta revista (sencera) ens impedeix ressenyar com indubtablement mereixerien. Tanmateix, Javier Olivares, un altre amic que en aquest cas convindria destacar potser perquè signa el pròleg de l'obra, ja defineix l'autor com a híbrid professional de cartògraf i humorista, cosa que a més de ser totalment inefable dóna una idea aproximada de com és de difícil descriure una publicació com aquesta. Perquè sens dubte el lector sagaç ja es deu haver adonat, en la seua sagacitat, que és tan inútil una ressenya d'una obra d'aquestes característiques com ho és aquest ressenyista per escriure-la i com ho és, també, en general per tot allò que tinga a veure amb la vida, amb el món i amb com és de meravellosa, espontània, fresca i alegre la gent que sap apreciar-los en la seua justa mesura, naturalment.

_ Felip Tobar

Lletres Valencianes, nº 25

http://dglb.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero25secciones/narrativa.pdf

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación