Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Amèrica endins. Dietari (2014-2017)
Lourdes Toledo

Amèrica endins. Dietari (2014-2017)

ISBN 9788490264812 - EDICIONS BROMERA
Amèrica endins és un assaig que ens transporta a l’Amèrica profunda, als Estats Units de l’era Trump, abans i després que accedira a la presidència. És la narració de la trobada de Lourdes Toledo, com a professora bilingüe, amb la realitat quotidiana, les escoles americanes i els grans espais d’un país de contrastos i ple de sorpreses. Tot plegat, l’obra constitueix un mosaic de revelacions enmig d’un xoc cultural viscut amb serenitat i, sobretot, amb humor.
Llibres
Les dones fortes: la narrativa valenciana sota el franquisme

Les dones fortes: la narrativa valenciana sota el franquisme

Maria Lacueva Lorenz | ISBN 9788478227969 | INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
La història de la literatura d'autora a les comarques valencianes ha passat quasi totalment desapercebuda al llarg dels segles; des de fa uns pocs anys, però, els estudis globals i monogràfics que s'han generat al voltant d'aquesta temàtica comencen a demostrar empíricament l'existència d'una genealogia femenina de lletraferides valencianes vinculades a aquest territori. El present volum vol contribuir a aquest procés de recuperació des de la perspectiva contemporània, tot oferint una aproximació, quantitativa i qualitativa, a la producció de les escriptores durant el franquisme.
Anar a la BotigaAnar a la Botiga
El idiota

El idiota

María Zambrano | ISBN 9788417830144 | EDITORIAL PRE-TEXTOS
'El idiota' i altres assaigs de Clément Rosset, Walter Benjamin, José Luis Pardo, Chantal Maillard, Ignacio Castro Rey, Juan Arnau, Jorge Gimeno, Ana-Luisa Ramírez i Esperanza López Parada.

"Dejado, abandonado de todos y de sí mismo, va el idiota. No se encamina hacia nada; la línea recta le es desconocida, y, pues que no va propiamente a ninguna parte, no tiene camino. Anda siempre dando vueltas; su moverse es un girar.
Anar a la BotigaAnar a la Botiga
La Doctora Residu

La Doctora Residu

Pedro Simón / Víctor Benlloch | ISBN 978849370069 | LA ORQUÍDEA DE DARWIN
Els contenidors de la ciutat estan malalts. El groc i el verd tenen indigestió; el contenidor de les restes, obesitat; i el nou, el contenidor de matèria orgánica, desnutrició. La doctora Residu investiga per a trobar una solució. Una història urbana per a aprendre sobre la gestió dels residus sòlids, sobre com participar en les solucions i ajudar a millorar el medi ambient, la nostra llar.
Anar a la BotigaAnar a la Botiga
MIES

MIES

Agustín Ferrer Casas | ISBN 9788494767050 | GRAFITO EDITORIAL
Anar a la BotigaAnar a la Botiga
escriptoresvalencianes.tv
Fani Grande, "Empar i Jaume el Primet"

Jaume el Primet vol ser actor i interpretar el seu heroi: el rei Jaume I. Però té un problema: el director de l’obra es nega a deixar-lo pujar a l’escenari perquè tartamudeja. A més, hi ha companys que es riuen d’ell per la seua manera de parlar i perquè és escanyolit. Sort que Empar l’ajuda­rà a complir els seus somnis i a adonar-se que no s’ha d’avergonyir de com és!

Josep Maria Balbastre. "Iconòstasi"

Basteix ossos i úters el silenci
La icona em diu silenci, el seu silenci
No callarà mai el silenci
El silenci és

Josep Lluís Roig, "La llum del curtcircuit"

"Va arribar la llum com una onada sense cos
mentre notava la pell d’un altre jo que s’oblidava.
No sé fins quina platja aplegàrem però era molt blanca
l’arena de les butxaques."

Rocío Bonilla, "Germans"

–Tindre un germà és molt molest! Sembla una mona, sempre fent pallassades.

–Tindre una germana també és molt molest! Tot li sembla malament i no em deixa jugar al que vull.

Però, a vegades, els germans són una gran ajuda i junts viuen moments molt divertits. Potser, tindre un germà o una germana no està tan malament... però, i ser tres a casa?! Això sí que no!

"L'àmfora fenícia", d'Ivan Carbonell

"L'àmfora fenícia", d'Ivan Carbonell, és la novel·la guanyadora del Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil. És un llibre ambientat a Altea que reflecteix la joventut del seu autor i la llum estival de la Mediterrània.

Notícies

La poeta Mercè Claramunt participa en el Festival de Gènova

http://www.ceice.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/n
La internacionalització de la literatura valenciana que recull el Pla valencià per al foment del llibre i la lectura (PVFLL) ha possibilitat que la poesia valenciana estiga enguany en el Festival de Gènova 'Parole Spal

El poder de la paraula en veu alta

https://www.levante-emv.com/aula/2019/06/12/paraul
Les activitats del projecte De Viva Veu han arribat este curs a més de 12.

La primavera de l’assaig valencià

https://www.eldiario.es/cv/notes_lectura/primavera
Avui parlaré d’uns quants llibres bons -excel·lents- acabats d’eixir de les premses valencianes. Pertanyents al ram de l’assaig, només.

Troben un llibre de Lluís Vives del segle XVI entre els fons documentals de la Diputació de Castelló

https://val.levante-emv.com/castello/2019/06/12/ha
La Diputació de Castelló ha hallazo el llibre 'Instrucion de la muger christiana' de Lluis Vives del segle XVI entre els seus fons documentals, un autèntic tresor documental ja que es tracta de l'edició prínc

La Plaça del Llibre de València llança la convocatòria de participació d'editorials

Un any més, estem preparant la Plaça del Llibre de València, unes jornades per donar visibilitat a la literatura en català a València.
<< Juny - 2019 >>
DL DM DC DJ DV DS DG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Escriptors

Jordi Raül Verdú Pons

Vaig nàixer a Alcoi, l’any 1960. Sóc mestre des de l’any 1981, i he exercit a Alcoi, Madrid, Los Angeles (EUA), Principat d’Andorra i Alexandria (EUA). La meua obra literària es centra, fonamentalment, en el conte, que sempre sol estar relacionat amb la natura. També recopile rondalles populars valencianes. Impartisc cursos de tècniques i metodologia de l’animació lectora a docents i també a pares i mares.
Crítiques
#espaisdelectura
#espaisdelectura
LlegeIX!
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación