Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

‘Princeses del món’ Katell Goyer/ Misstigri. Editorial Ecir

Revista Lletres Valencianes núm. 27

Princeses del Món

Un món de fantasia

Després de la publicació de les col·leccions «Metacuentos» i «Multicolor», l'editorial Ecir fa una nova aposta pel món de la literatura amb aquest llibre il·lustrat de gran format.

Quasi totes les xiquetes en algun moment de la seua vida han somniat amb ser princeses i fins i tot algunes d'elles, encara que hagen deixat arrere ja fa molt temps la infantesa, continuen pensant que poden arribar a ser-lo. I és que en el món sempre han existit princeses, encara hui en el segle XXI algunes d'elles gaudeixen d'una gran popularitat i les seues vides són seguides per milers de persones. Alguns casos per tots coneguts són el de la Princesa Letizia d'Astúries, Victoria, hereva al tron de Suècia, Màxima d'Holanda, la princesa Beatriz d'Anglaterra, les princeses de Mònaco, Carolina i Estefanía, la princesa Mary, casada amb l'hereu al tron danès o la menuda princesa Aiko, filla del príncep hereu de Japó.

L'editorial Ecir ens presenta en aquest llibre, que és una traducció del francès i del que també existeix una versió en castellà publicada per l'editorial catalana Edicions B, a altres princeses igual no tan reals però que han habitat durant generacions l'imaginari col·lectiu. El llibre ens narra catorze d'aquestes llegendes tradicionals trasmesses al llarg dels anys de pares a fills i que transcorren en diferents llocs del planeta. Uns fantàstics relats que ens donen a conèixer mons rics, llunyans i desconeguts com la Xina, l'Índia o Àfrica i que ens mostren a algunes de les dones més belles que en ells van viure com la princesa russa Natasha, la princesa africana Rehani, la princesa tahitiana Taia o la princesa xinesa Li Chaowei. A través d'elles se'ns desvetlen algunes de les històries més conegudes de la mitologia clàssica. Cadascuna de les llegendes estan contades amb una doble pàgina i magnífiques il·lustracions a color acompanyades de solapes que ens faran viatjar per un món oníric on la màgia és la veritable protagonista.

La part gràfica és obra de la francesa Valérie Moigne, que signa els seus treballs amb el nom de Misstigri, i que a més d'il·lustradora és també pintora i grafista. Encara que Princeses del món és un llibre que en principi està recomanat per a lectors d'entre 5 i 8 anys, el llibre agradarà a un ampli públic que sens dubte gaudirà observant en cadascuna de les seues pàgines els rics detalls que contenen.

El llibre a més té un caràcter pedagògic ja que, a través del relat literari, aconsegueix acostar als més joves al coneixement de les diferents cultures que cohabiten en aquest bast món que ens envolta.

_ Adelina Revert

Lletres Valencianes, nº 27

http://dglb.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero27secciones/infantil_juvenil.pdf

Princeses del Món

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación