Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'Prosèrpina'

Diari Gran/ Manel Alonso

Prosèrpina

Entre les diverses novetats que aquest primer trimestre del 2020 ens ha oferit Vincle editorial, destaca Prosèrpina, el drama en dos actes que l’escriptora anglesa Mary Shelley va escriure a Itàlia durant la primavera del 1820, tot just fa ara dos-cents anys.

La traducció, l’edició i l’extens i complet estudi introductori han estat a càrrec de la catedràtica de Filologia Anglesa de la Universitat de València i brillant narradora Carme Manuel. He de confessar que el seu treball com a traductora sempre m’ha interessat, el qual acompanya amb notables introduccions. L’estudi introductori ocupa la meitat de les pàgines d’aquest volum, il·lustrat per Aitana Carrasco amb una gran elegància, seguint l’aire de les il·lustracions que ens oferien els llibres del segle xix.

En aquesta introducció Carme Manuel ens dona notícia dels antecedents familiars de Mary Shelley, filla de dos intel·lectuals, la seua relació amb el poeta Percy Bysshe Shelley, la pèrdua de la mare, el suïcidi de persones pròximes, la mort en plena infantesa de bona part dels seus fills, qüestions totes elles que van marcar la seua personalitat i la seua vida. Ens parla de la seua vessant de narradora, poeta, assagista i dramaturga. La situa, per una banda, dins del moviment romàntic anglés i per una altra en el protofeminisme. Hi ha en ella una preocupació heretada de la seua mare per l’educació de les xiquetes.

Prosèrpina

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación