Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Quan els privilegis comprometen

Descriu.org / Carme Pinyana

Les petjades del temps

Rosa Serrano i Llàcer (Paiporta, 1945), mestra i editora, però també escriptora, traductora i emprenedora cultural, ha sigut objecte durant el segon semestre de 2019 de les distincions honorífiques més notables que pot rebre una ciutadana al País Valencià, de tal manera que aquest llibre pensat a mena de memòries, i editat en passar l’estiu, no ha arribat a temps de recollir-les.

L’obra, narrada en primera persona, com sol requerir aquest gènere, va explicant, sense ordre cronològic estricte, vivències i experiències de l’autora amb el tarannà amable i elegant que caracteritza Rosa Serrano. Rememora els inicis d’aquella jove castellanoparlant de bona casa, òrfena de mare, trobades i amors, el projecte de l’Escola Gavina, viatges, el somni d’engegar l’editorial Tàndem, la participació institucional en el Consell Valencià de Cultura, l’Associació d’Editors del País Valencià, i un seguit anècdotes amenes i sentiments, que ara extrau d’unes llibretes que ha emplenat durant anys, i ha guardat amb cura.

A banda de la seua indiscutible professionalitat, reconegudíssima com ja s’ha dit més avant, el llibre de memòries, ens trasllada que Rosa Serrano, editat per la seua editora més propera, Àfrica Ramírez, ara directora de Balandra Edicions, és el prototip de DONA-MOTOR, com diu ella: incansable emprenedora, entusiasta, imaginativa, apassionada, que només busca deixar-se fascinar, seduir, sempre amb el fill a l’agulla, amb totes les ganes del món. Sempre organitzant, maquinant, pensant… sempre viatjant, sempre descobrint i aprenent.

I les persones que la coneixen saben que així és Rosa Serrano, sempre positiva, no coneix la perea ni el desànim. Una conductora valenta per a la qual agafar el cotxe i fer quilòmetres mai ha sigut entrebanc de res, ni ha posat el fre a les seues idees i objectius. I compromesa fins al moll de l’os. Rosa, a més, té un sentit de l’humor sense límits, sap contar les anècdotes més divertides del món i fer-te pixar de riure. A més és afectuosa, bondadosa, amable i elegant, i molt generosa amb tot… de les que s’apliquen la màxima que la felicitat és fer feliços els altres, i que l’amistat és el sentiment que sempre l’ha d’acompanyar la persona. L’índex onomàstic recull quasi 400 noms de persones, moltes d’elles encara en actiu, amb les quals ha mantingut relacions professionals o d’amistat.

Llegir més: https://descriu.org/quan-els-privilegis-comprometen/

Les petjades del temps

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación