Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Críticas

'Quinze dones valencianes'

Nosaltres La Veu/ Isabel Canet

Quinze dones valencianes
Quinze dones valencianes és el títol d’un llibre d’autoria col·lectiva, coordinat per Antoni Furió i publicat per l’editorial Afers, amb la intenció de contribuir a un millor coneixement de la història i societat valencianes a través de la biografia de dones de la més diversa condició, situació econòmica, extracció social i època històrica. Aquest recull de biografies desmenteix el tòpic que només han existit unes poques dones excepcionals, reines o santes majoritàriament, que han destacat com a subjectes històrics enmig d’un col·lectiu confinat a la vida privada i, en conseqüència, sense interés per al discurs històric.

A través de la recerca de la veu de les dones, que aflora en el gènere epistolar, les creacions literàries, els documents de la seua vida privada i la documentació judicial conservada, es constata que, si bé les dones patien una situació de marginació del poder, l’utilitzaven en el seu benefici dins d’aquells espais que els eren propis, en conflicte obert si calia amb qui tractava de limitar-les. Per tant, la concepció de subjectes passius que durant tant de temps ha servit de justificació a la seua absència en els discursos de la història tenia poc a veure amb la realitat i molt amb una voluntat de control i sotmetiment.

Llegir més: https://www.nosaltreslaveu.com/noticia/32432/quinze-dones-valencianes

 

Quinze dones valencianes

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación