Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies > Empresa

Quinze editorials valencianes participen a Liber, la Feria Internacional del Libro, a Barcelona

L’estand de les editorials valencianes compta amb el patrocini de la Direcció General de Cultura i Patrimoni i la coordinació de l’Associació d’Editors del País Valencià. Hui han rebut la visita del subdirector general del Llibre, Vicent Moreno

AEPV | 03-10-2018

Barcelona acull del 3 al 5 d’octubre, la Feria Internacional del Libro, Liber. Organitzada per Fira de Barcelona i promoguda per la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), és la major trobada professional de la indústria del llibre en espanyol, un referent a Llatinoamèrica, i un dels més importants del món. Quinze editorials valencianes prenen part a l’estand de la Generalitat Valenciana, amb el patrocini de la Direcció General de Cultura i Patrimoni i la coordinació de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV).

A l’estand 418 del pavelló 1 del Recinte Gran Via de Barcelona, Andana Editorial (i la Caja Books), Edicions Bromera, Edicions del Bullent, Balandra Edicions, Ediciones Contrabando, Ediciones Dharma, IT Books Editorial, Litera Libros, Edicions 96, Pre-Textos, Publicacions de la Universitat de València, Denes Editorial, Editorial Sargantana (i Npq Editores), Algar Editorial i Tàndem Edicions mostren les novetats i mantenen trobades, preparades prèviament a la cita. Hui, les editorials valencianes han rebut la visita del subdirector general del Llibre, Arxius i Biblioteques del govern valencià, Vicent Moreno, junt a Àfrica Ramírez, presidenta de l’AEPV, i Manel JM Romero, secretari tècnic de l’entitat.

Entre els reptes centrals de l’eidició d’enguany, hi ha el de la digitalització, la relació amb el món audiovisual, l’autoedició i la millora de les vendes. A Liber 2018 participen 361 expositors, 550 compradors clau internacionals, amb Cuba com a país invitat d’honor, que presentarà la seva nova fornada d’autors i editorials. 216 ponents analitzaran en les Jornades Professionals i activitats les tendències i reptes del sector.

El president de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE), Daniel Fernández, va participar ahir en la inauguració, que va presidir el ministre de Cultura, José Guirao, acompanyat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs; la Cònsol General de Cuba a Barcelona, ​Mabel Arteaga; la consellera delegada d'ICEX Espanya Exportacions i Inversions, Maria Peña, entre d’altres. 

Durant la seva intervenció, Daniel Fernández va mostrar la seva satisfacció per l'acord de l'ECOFIN que obri la possibilitat de rebaixar l'IVA dels llibres digitals del 21 per cent al 4 per cent que tenen els llibres impresos. "Esperem que, atés que hi ha un consens de tots els grups parlamentaris, es puga traslladar ràpidament aquesta mesura a l'ordenament espanyol perquè puga aplicar-se la reducció de l'IVA en els llibres digitals i, per aquesta via també, es fomente la lectura". Fernández ha insistit en la necessitat de revalorar la creació a través del reforç en la lluita contra la pirateria i la defensa de la propietat intel·lectual. Per això, ha volgut destacar la bona notícia que ha suposat l'aprovació fa dues setmanes de la modificació de la normativa Europea de Drets d'Autor, un fet que suposa un suport significatiu a la cultura europea, les indústries creatives i als lectors.

El president de la Federació va reclamar als poders públics que desenvolupen polítiques que situen la lectura i els llibres al centre de la vida cultural del país. "Les societats més prosperes econòmica i socialment són aquelles que compten amb uns majors índexs de lectura. És per això que les administracions públiques, les empreses, i el conjunt de la societat, hem de fer un esforç per situar al llibre i a la lectura en un lloc destacat de la vida social convertint-lo en un element de cohesió i creixement de les nostres societats", ha assenyalat.

A Espanya, la indústria editorial mou anualment més de 3.000 milions d'euros i dóna feina, directe i indirecte, més de 30.000 persones. Les 840 empreses editorials agrupades en la FGEE representen prop del 97 per cent de la facturació del sector i, al llarg de 2017, van editar més de 240 milions d'exemplars de 87.262 títols, amb un tiratge mitjà per títol de 2.753 exemplars.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación