Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Llibres

Què és una nació?

Sinopsi

Què és una nació?
«Què és una nació?» és una conferència pronunciada per Ernest Renan a la Sorbona el març del 1882 i publicada posteriorment en el volum Discursos i conferències (1887). És un text breu però fonamental que definí la nació com a voluntat de viure junts, i com a cohabitació de les diferències, deixant enrere la concepció romàntica, simbòlica mentre presentada pel pensament de Herder que vinculava la nació ala sang, el terrer dels pares i la tradició.

Com a liberal, Renan sabia (i ho va escriure) que l’home noés esclau ni de la seva raça, ni de la seva llengua, ni de la seva religió, ni del curs dels rius, ni de la direcció d’un sistema de muntanyes. No existeixen ni tan sols les fronteres naturals, que han estat erigides sobre necessitats militars. Ni mai es pot reduir tampoc la nació a uns interessos econòmics. La nació es constitueix per una decisió lliure i conscient dels humans quela formen, amb les seves tradicions, però també amb un futur vinculat a la llibertat dels pobles i de les persones.

Una nació és un ésser polític i històric que es concep a si mateixa i que construeix la seva identitat nodrint-se de la voluntat de viure junts en el passat i en l’avenir, per un ric llegat de records. El plebiscit de cada dia és l’element que determina la nació, avui com sempre. Aquesta edició de «Què és una nació?» es complementa ambla recuperació d’una conferència de Jordi Pujol que situa més àmpliament Herder i Renan en el context de les teories sobre el nacionalisme.

Dades Tècniques
ISBN 9788416789771
Editorial EDITORIAL TRES I QUATRE
Estat Sense Classificar
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 09-2017
Autor Ernest Renan
Pàgines 92
Preu i percentatge d'IVA 10.00 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación