Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Relectura d’un clàssic imprescindible

Revista Lletres Valencianes núm. 44

Espill

Jaume Roig, aquell vell misogin de la gran València del segle XV, no deixa d’estar d’actualitat. D’una manera o altra, continua suscitant un profund interés l’autèntica motivació que va portar el metge personal de sor Isabel de Villena (autora del protofeminista Vita Christi) a escriure aquest descomunal catàleg d’inclemències contra totes les dones (excepte la seua i la Mare de Déu, no cal dir-ho). Ja va dir Martí de Riquer que, si en lloc d’estar escrit en versos de quatre síl·labes, l’Espill s’haguera publicat en prosa, ara seria considerat una de les grans novel·les del nostre passat. 

Per suplir aquesta carència, el professor i escriptor Salvador Vendrell ha dut a terme una prosificació del text de Roig, que l’editorial benicarlanda Onada ha inclòs en la col·lecció «Imprescindibles». Vendrell ha dut a terme un treball eficaç i útil, que molt probablement es deu haver vist beneficiat per la seua experiència periodística (els seus articles en el diari Levante-EMV estan recollits en el molt recomanable Columnes de paper).

Ara, el text de Roig, doncs, està a l’abast de tots els lectors, que poden acostar-se, així, al batec de la València de fa cinc-cents anys.

Víctor Cotlliure

Revista Lletres Valencianes núm. 44 

Espill

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación