Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Ser un Hugui s'estila...

Andana Editorial

Els Huguis a El jersei nou

Els Huguis en El jersei nou. Oliver Jeffers. Andana Editorial, Algemesí, 2015

Un àlbum molt adient per a llegir conjuntament amb els més menuts i començar a reflexionar sobre els conceptes d’individualitat i de personalitat pròpia.

Els Huguis constitueixen una comunitat i les històries que expliquen mostren la seva particular manera de solucionar els conflictes i situacions habituals en l’entorn familiar i social dels més menuts.

En El jersei nou Jeffers tracta amb aparent simplicitat la reivindicació de la individualitat enfront la uniformitat col·lectiva. El Huguis són tots idèntics: pensen el mateix, vesteixen igual, practiquen les mateixes aficion i de cap manera gosen diferenciar-se de la resta. Fins que un bon dia un d’ells, en Rupert, té ganes de sentir-se diferent i sense pensar-hi gaire comença a teixir-se un jersei de color taronja llampant. Primerament els Huguis s’esgarrifen per la gosadia de pretendre ser diferent, però mica en mica la idea de Rupert deixa de ser una mala idea fins al punt que el seu jersei taronja crea tendència i s’acaba convertint en l’última moda dels Huguis!

Jeffers fa ús d’un estil molt depurat per a explicar la història dels Huguis; amb un text breu construït amb frases concises i diàlegs en bafarades, que s’alterna amb pàgines sense text altament expressives, descriu una realitat complexa: els perills de la globalització i la manca d’identitat com a conseqüència. 

Aquesta idea es reforça amb l’estil minimalista dels dibuixos on hi predomina el blanc per a emmarcar uns personatges dibuixats a llapis, de contorns simples i incolors. I precisament per aquesta raó l’escàs ús del color pren molta importància, perquè el color indica la introducció del canvi en la societat dels Huguis.

De nou Jeffers ofereix una doble vessant de lectura, la del text, descriptiu i sense judicis, i la de les il·lustracions explícites i essencials.

Marta Romera Colomé

Andana Editorial blog

 

 

 

Els Huguis a El jersei nou

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación