Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Sobre l'horrible perill de la lectura

Revista Faristol

Sobre l'horrible perill de la lectura

Sobre l'horrible perill de la lectura. Josep Ballester. Perifèric Edicions, Catarroja, 2011.

Que parlar de lectura i de la seva promoció està de moda és un fet clar i evident. Només cal observar que en totes les editorials de gènere pedagògic, i fins i tot en segells de caràcter més genèric, hi ha sempre alguns títols sobre com potenciar la lectura o acostar-la als més petits. Conscient d’això, Josep Ballester, catedràtic del Departament de Didàctica de la Llengua i Literatura a la Universitat de València, ha recollit amb el títol de Sobre l’horrible perill de la lectura textos d’autors diversos que parlen de les virtuts d’aquesta activitat. Un recull necessari i útil que ens estalviarà a molts dels interessats en la matèria haver de remenar bibliografies a la recerca d’aquell article que vam llegir d’Italo Calvino, Marcel Proust, Joan Fuster, Jaume Cabré o Emili Teixidor, entre d’altres. Un recull en el qual hi ha una magnífica introducció de l’autor on s’endinsa en el seu propi ideari, però que se’ns fa curta i que probablement demanaria un volum per a ella sola. Així mateix, és probable que cada lector hi afegís més referents, com Harold Bloom o Gianni Rodari, fet que recomanaria elaborar-ne una segona edició ampliada. Un llibre d’un expert en la lectura per a experts en lectures.

http://www.clijcat.cat/faristol/paginas/detall_critiques.php?recordID=2121

 

Sobre l'horrible perill de la lectura

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación