Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Temps de canvi per a Morgana

Els papers de can Perla

El quadern taronja de Morgana

Morgana és una xiqueta que està a punt de complir els dotze anys. Acaba de començar sisé de primària, un curs durant el qual li passaran importants esdeveniments en la seua curta vida. És desperta, intel·ligent i esportista. Morgana, a més, és la protagonista del llibre de Pasqual Alapont El quadern taronja de Morgana, (Il·lustracions Montse Español. Col·lecció El Club de la Ciència. Bromera edicions, Alzira, 2009) un relat escrit en formade diari, el diari del primer trimestre del curs. Morgana, d’una manera directa i irònica, quan no àcida, anirà introduint el lector en el seu món, un món amb diferents apartats, l’escola i la relació amb els companys de classe, els primers amors, els mestres i algunes de les matèries que impartixen, la seua família: les difícils relacions paternofilials, diverses generacions hereves de diferents educacions que conviuen en un espai; i en eixe petit microcosmos d’una nena que està assistint amb una certa perplexitat als canvis del seu cos i a les necessitats afectives que aquests canvis comporten.

La lectura d'El quadern taronja de Morgana és fluida, la redacció és aparentment senzilla, cal no oblidar que el text el redacta una xiqueta d’onze anys, però tampoc cal no oblidar que darrere del personatge es troba Pasqual Alapont, un autor experimentat, amb grans recursos, que no sols és capaç de construir una història més o menys atractiva i traure-li punta a qualsevol escena, sinó que també sap omplir-la de continguts didàctics i transversals, alhora que ens oferix un model de llengua dúctil i ric.

Els papers de can Perla, blog de l'escriptor Manel Alonso

El quadern taronja de Morgana

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación