Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Tres porquets durs de rosegar

Revista Faristol

Tres porquets durs de rosegar

Tres porquets durs de rosegar. Enric Lluch i Fran Parreño. Alzira, Bromera, 2014

De la mà d’Animallibres ens arriba nova proposta a partir de la premissa de desestructurar contes clàssics amb la col·lecció Des-Contes, tota ella escrita per l’Ernest Lluch i il·lustrada per Fran Parreño i Jorge del Corral a parts iguals, cinc un i cinc l’altre. Són un total de deu títols en format quasi quadrat fàcils de reconèixer pels infants, que troben en aquest format propostes similars i de fàcil lectura.

Molta de la gràcia de les històries, amb un marcat to enginyós i divertit, es perdria sense el coneixement dels contes clàssics originals, les seves trames i els seus protagonistes. Si això succeeix, el lector podrà gaudir de la ironia d’algunes situacions i comportaments. És per això que hi veiem relació en optar per la lletra d’impremta, buscant al lector que ja ha conegut el conte clàssic.

Tot i així, les històries funcionen sense aquest coneixement previ, i són força entenedores. Tot i que revisitar els contes populars pot ser una arma de doble tall, les històries, sense ser excelses, en surten ben parades.

És un divertiment que ens pot servir d’excusa per revisitar els contes clàssics sense que sembli, però, que aquesta és la seva principal intenció. Hi veiem, sí, una voluntat de divertir, que ja és molt, i ho fa bé i amb qualitat.

En el conte dels tres porquets se’ls anuncia que ja és hora que marxin a viure sols ara que han fet els divuit anys... A la casa on viuran rebran les constants visites del llop, però la mare ja els va advertir com sortir-se’n airosos. El text s’estructura a partir de la forma clàssica del conte, amb anades i vingudes del llop a la casa dels porquets i les diferents solucions als conflictes. Es troba a faltar un final més rodó, però la imatge del llop al bar ofegant les penes en aigua mineral val una menció.

A destacar les il·lustracions de Fran Parreño, que sembla ambientar la història als Estats Units dels anys cinquanta. Són clàssiques, netes i de molt bon gust, amb una exquisida utilització de l’aquarel·la. Les formes arrodonides i els colors suaus ajuden a la consolidació de personatges entranyables.


Sergi Portela
Revista Faristol

Tres porquets durs de rosegar

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación