Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Un Quixot didàctic

Don Quijote de la Mancha. Miguel de Cervantes. Adaptació d'Emilio Tadeo Blanco. Il·lustracions de Javier Lacasta Llácer. Editorial Ecir. Paterna (Valencia), 2013.

La criatura cervantina de ressò universal torna a nàixer en una nova adaptació. És un volum il·lustrat que manté l'esquema argumental i la totalitat de les aventures i de les històries intercalades, a més d'incorporar un estudi preliminar i una guia d'activitats. Tot i això, no supera les 400 pàgines. Es tracta d'una reescriptura sintètica, «equilibrada i actualitzada»; s'hi simplifiquen estructures complexes per tal de facilitar la fluïdesa i la comprensió al lector actual amb un afany didàctic. Salva els quatre segles que hi ha entre el castellà de l'original i el d'ara amb una revisió del vocabulari en desús, així com de l'ortografia, encara que manté alguns arcaismes, els refranys i els trets d'escriptura i els recursos d'estil de Cervantes, per tal de no perdre l'esperit de l'obra. L'estudi inclou una contextualització històrica, cultural i social de la novel·la, s'endinsa en la vida i l'obra de l'autor i analitza els elements narratius i l'estructura del text. A més, incorpora diferents interpretacions. Finalment, remet a altres fonts d'estudi i planteja una col·lecció d'activitats variada.

 Mª Isabel Marín

Revista Lletres Valencianes núm. 32
http://dglab.cult.gva.es/Libro/li-revistalletres32_v.htm

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación