Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Un matí en l'andana

Revista Lletres Valencianes núm. 27

MUSARAÑAS

"Musarañas" Francisco Pérez de los Cobos. Il·lustracions de José Cámara. Obrabierta Editorial.

Per mitjà de l'Editorial Obrabierta, Francisco Pérez, catedràtic de Dret laboral en la Universitat Complutense de Madrid, ens lliura un singular llibre dedicat als xiquets. La singularitat ve donada pel vessant literari que ha triat l'autor, ja que "Musarañas" és un libre de poemes i endevinalles.

Pérez de los Cobos, ha escrit, 16 Poemes, 7 endevinalles  i 1 Nadala, encertats, la majoria d'ells, que destina al món infantil. Citem per exemple el poema titulat «La araña», compost per sis versos rimados: «Con paciencia y artimaña/ teje su tela la araña,/ mucho tiento, mucha maña/ mucho embeleco y patraña,/ para tupir la maraña/ que te estrujará con saña». . Sens dubte, l'autor vol demostrar als xiquets que el llenguatge no és un tot rígid i incomprensible, sinó que sol estar al servei d'aquells que volen usar-ho, fent amb les paraules interessants jocs malabares. D'altra banda, potser la millor manera d'explicar la poesia als xiquets siga a través dels dibuixos, José Càmera així ho entén, il·lustrant amb gran enginy cada poema.


Mª Teresa Espasa. Lletres Valencianes, nº 27

http://dglb.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero27secciones/altres_novetats.pdf 

MUSARAÑAS

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación