Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Un monstre em ve a veure

Revista Faristol

Un monstre em ve a veure

Un monstre em ve a veure, Patrick Ness. Trad / Adap :  Ferran Ràfols. Il·lustrador:  Jim Kay. Sembra Llibres. Carcaixent, 2015.

A partir d'una idea original de l'escriptora anglesa Siobhan Dowd (1960), morta prematurament als 47 anys víctima d'un càncer, l'escriptor americà Patrick Ness (Virgínia, USA, 1971), establert a Londres, perfectament escudat per les il·lustracions de Jim Kay, ens presenta una novel·la commovedora, que de ben segur que no us deixarà indiferents: Un monstre em ve a veure. 

Tot comença quan en Conor es desperta a les 12.07 de la nit i a la finestra de la seva habitació apareix un monstre diferent als anteriors, monstres que sempre apareixen quan la seva mare inicia una nova tanda de quimioteràpia. I és que el teix del jardí ha pres forma de monstre i les seves branques s'entesten a enredar en Conor en els seus pensaments. Després de diverses històries explicades a tall de paràbola pel nou monstre, una vegada i una altra el teix intenta que en Conor tregui la Veritat, aquell pensament ocult al fons del seu cervell que malda per sortir però que en Conor no s'atreveix a vocalitzar. Derivat de tot plegat, les relacions del protagonista i el narrador amb la resta de la família, especialment amb el seu pare, que ha iniciat una nova vida als EUA, es tensen, esdevenen insuportables i converteixen el mateix Conor en el monstre que tant tem. 

Ness i Kay ens ofereixen una nova mirada, cruel i despietada, però alhora commovedora i brillant, de la pèrdua d'un ésser estimat. Aquells qui hagin perdut algú, del qual encara en quedi un dol mal paït, de ben segur que podran sentir-se reflectits en les paraules d'aquest Conor que, com la bona literatura, acaba sent part de nosaltres mateixos. Sense cap mena de dubte, una de les novel·les més cruels i tendres del moment que espero que traspassi les barreres de les edats i esdevingui lectura comuna de tot lector. 

Joan Portell

Revista Faristol 

Un monstre em ve a veure

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación