Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Un xicotet miracle

Revista Lletres Valencianes núm. 28

La princesa y el amor.

La princesa y el amor. Col·lectivo Ecir. Editorial Ecir. Paterna. 2009

Fa ja molts anys convivien a Espanya tres cultures: La Cristiana, la Jueva i la Musulmana. La princesa y el amorés la història de les persones que, pertanyent a una o una altra cultura, acceptaven de grat la manera de viure de tots els que al costat d'ells compartien un mateix territori.

Durant anys l'editorial ECIR ha dedicat la seua labor editorial a publicar obres per a xiquets i adolescents del nostre país. En aquesta ocasió ens presenta un nou projecte que té com a propòsit el desenvolupar la comprensió dels joves cap als aspectes relacionats amb la multiculturalitat i els valors socials, tan injuriats en ocasions. Així doncs, per mitjà d'una història de princeses i fent ús d'un excel·lent llenguatge literari, ECIR ens lliura el conte titulat La princesa y el amor.

En aquesta narració es destaca la bona harmonia existent entre els veïns d'un xicotet i prodigiós territori. Els principals protagonistes són tres singulars personatges que, des de les primeres pàgines, desperten l'interès i la imaginació del lector. En primer lloc tenim a Chaim, jove jueu aprenent de metge, que sol cercar plantes curatives de llarg a llarg de les muntanyes del Regne de Blanca, bella i caritativa princesa, filla del rei cristià governador de la Nació. L'admirada i bella princesa té al seu servei a una jove musulmana de nom Maisha, qui per aquells dies va emmalaltir a causa d'unes febres. Per a guarir l'estranya malaltia únicament existia un antídot, l'elaboració del qual exigia el suc d'unes flors morades i grogues que només podien trobar-se en el bosc del regne.

A partir d'aquest plantejament va transcorrent una història que s'ha proposat ensenyar als xiquets la importància de la solidaritat i la tolerància entre totes les gents d'un territori, siga quina siga la seua cultura i religió. Sabem per experiència que la diversitat és una realitat amb la qual avui dia ens trobem. Podríem dir que el signe dels temps ens porta de la mà per camins desconeguts, convidant-nos a acceptar nous costums, nous hàbits de vida. Habitualment convivim amb el simbolisme d'altres cultures que poden mostrar enfocaments diferents a una mateixa idea, i fins i tot poden plantejar interrogants als més joves. Raó per la qual hem d'estar disposats a resoldre tot tipus de qüestions que se'ns plantegen.

Necessitem una paraula capaç d'explicar tant la pròpia cultura com la multiculturalitat que diàriament veiem al nostre costat. Tal vegada aquesta siga la fòrmula perquè els més xicotets entenguen sense dificultat altres propostes. Ja finalment, només volguera fer notar que La princesa y el amor no és un llibre d'autor, la seua autoria és obra, probablement, d'un grup de narradors que treballa en benefici de la multiculturalitat, dedicant el seu ofici d'escriptor a la pedagogia aplicada a xiquets i adolescents.

Mª Teresa Espasa

Lletres Valencianes, nº 28

http://dglb.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero28secciones/infantil_juvenil.pdf

 

La princesa y el amor.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación