Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Una altra versió del conte clàssic de Perrault. Ni pensar-ho.

Revista Lletres Valencianes núm. 40

Cadavercita Roja

Cadavecita Roja. Luis Murillo /Autor, Emi Ordás / il·lustrador Algar Editorial. Alzira, 2014
 

Luis Murillo i Emi Ordás li peguen la volta a la història i construeixen un relat on res és el que hauria de ser. Caputxeta, aquella dolça xiqueta, està morta des de fa molts anys però ningú ens ho ha dit per no disgustar-nos. Els seus pares també estan morts, però no tant com per no poder idear un malèvol pla per a matar la iaia, que és una ninja experta en armes de foc. El llop és un llobató inexpert que fa proves per a poder accedir a la categoria de ferotge.

L’argument pot semblar un desgavell, però equilibra amb perícia una història divertida amb un ambient sinistre i macabre. És, això no obstant, apte per a qualsevol públic.

La mort, com altres temes, es considera tabú en la literatura infantil. Però no a tot arreu,  ja que en alguna altra tradició europea, com la danesa, es tracta com una eina d’aprenentatge més per als xiquets. En aquest cas, els autors ho afronten amb valentia i se’n surten amb èxit.

Les il·lustracions descriuen un escenari tètric, amb predomini del negre i de la gamma de grisos, amb tocs de verd i, com no, de roig, que, compartint espai amb una tipografia adient, construeixen un ambient fosc on ens trobem una nova sorpresa en cada pàgina, les quals si una és divertida, l’altra ho és encara més!

Baltasar Alagarda Villar

Revista lletres Valencianes

Cadavercita Roja

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación