Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Us presentem les novetats al web de l’exposició «Il·lustració, còmic i compromís social»

APIV | 17-07-2018

L’exposició «Il·lustració, còmic i compromís social» ha actualitzat el web www.graficacompromesa.com al mes de juliol. Us en presentem les novetats perquè n'estigueu al dia, també a l’estiu:

1. «Núria Tamarit». (Panell «Sensibilització i inclusió social»)

Projecte personal que reflexiona sobre el procés de turistificació depredadora que viu actualment la ciutat de València i els efectes d’aquesta massificació en l’àmbit social, com són l’acaparament dels espais públics, el canvi de prioritats en el model de ciutat o la proliferació descontrolada de vivendes particulars destinades a l’allotjament turístic i la consegüent pujada dels preus dels lloguers per als ciutadans i ciutadanes.

2. Tenderete (actualització - cartell Eixa) (Panell «Compromís ideològic i polític»)

Festival d’autoedició gràfica i sonora que es celebra dues vegades a l’any a la ciutat de València. Organitzat pel col·lectiu Vendo oro, es tracta d’un mercadet itinerant que reuneix una àmplia selecció d’autors i autores independents dins d’un ambient contracultural i autogestionat, al marge dels canals habituals de mercantilització de la cultura. Cartells de: Martín López Lam, Jorge Parras, Don Rogelio J, Clara-Iris Ramos, Raquel Aparicio, Marta Pina, Cachete Jack, Diego Corbolán, Pablo Delcielo, Andrés Magán, Olaf Ladousse, Elías Taño, Luis Demano, Zavka Zavka, Ivan Hurricane i Eixa.

3. Ana Penyas (Panell «Crisi econòmica»)

«Històries de pensionistes: tribulacions i penúries» és una historieta amb text de Natàlia Vila i dibuixos d’Ana Penyas, publicada al Diari ARA, en la seua edició especial il·lustrada del 14 d’abril de 2018; una iniciativa de periodisme il·lustrat que aquest diari va encetar el 2016 i que repeteix cada any coincidint amb el Saló del Còmic de Barcelona.

Una historieta dedicada a la situació dels i de les pensionistes, a partir d’una entrevista a dos jubilats i una treballadora en actiu per mostrar les problemàtiques del col·lectiu.

4. «Anticristo. Javier Rodríguez Pino» (Panell «Memòria històrica»)

Anticristo és una novel·la gràfica de l’artista xilè Javier Rodríguez Pino, publicada en 2017 per l’editorial xilena Metales Pesados, que recupera l’horror de la dictadura xilena d’Augusto Pinochet, mesclant-la amb elements típics del cinema de terror i de l’anomenat fals documental.

L'exposició

«Il·lustració, còmic i compromís social» és una exposició itinerant que tracta de fer valdre la il·lustració gràfica i el còmic creats per alguns dels més importants professionals valencians al llarg dels últims vint anys i té com a fil conductor el tarannà reivindicatiu amb què aquests han posat el seu treball al servei de diferents causes o lluites socials i polítiques. Una mostra que es presenta com una bona manera de posar-li un segon altaveu a aquestes reivindicacions, crítiques i exigències que han fet servir la il·lustració gràfica i el còmic com a important ferramenta d’expressió, divulgació i conscienciació.
A través de tretze panells i mitjançant els treballs de més d’un centenar d’autors i autores, mostrem un vast recull de publicacions, projectes personals i encàrrecs de tota classe que conformen una àmplia panòplia d’estils, tècniques i poètiques, i que tractaran de colpir i remoure les consciències del públic, siga expert siga neòfit, siga activista siga diletant, convidant-li, en qualsevol cas, a nodrir i acréixer la seua empatia i el seu esperit crític.


...
Més informació: www.graficacompromesa.com
Organitza: Fundació pel Llibre i la Lectura - FULL Portal del Llibre
Comissari: Manuel Garrido Barberá
Cartell i disseny expo: Elías Taño

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación