Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Versos de colors

Revista Faristol

Versos de colors

Versos de colors. Fina Girbés,  Marc Bou Onada Edicions Benicarló 2015

El darrer llibre de la poetessa valenciana Fina Girbés té com a eix vertebrador els colors. Agafant com a idea un vers del primer poema que apareix al llibre, «Una vida en blanc i negre, te la pots imaginar?», l’autora vol donar importància a les tonalitats que observem diàriament sense donar-los importància. En alguns casos, però, els colors no són l’eix central del poema, sinó que són la porta d’entrada per després aprofundir en algun altre element.  

Pel que fa a la temàtica dels poemes, l’autora combina temes recurrents en el món de la poesia infantil, com la papallona, la primavera i la tardor o el colom de la pau, amb d’altres no tan explorats, com un ou ferrat, les icones de Whatsapp o les crispetes. El llibre desprèn tendresa, amb poemes com «Els llavis de la mare» o «De quin color?»; serenitat, amb «Tots els colors del blau», i amor, amb «Margarida» o «Batega», però l’autora aconsegueix arrencar un somriure amb el poema alegre «Pinte i pinte», o amb idees suggerents com dedicar un poema als contenidors de reciclatge.  

Les il·lustracions de Marc Bou que acompanyen els poemes estan plenes de detalls i, malgrat reproduir el significat del text, ocupen un pes molt important dins del llibre. L’únic però que caldria posar-hi és que, tractant-se d’un llibre que gira al voltant dels colors, les imatges siguin en blanc i negre. Responent a la frase que citava a l’inici, costa imaginar-se un món sense colors, però en Marc Bou ens ho ha posat més fàcil amb les seves excel·lents il·lustracions.


Marc Rodríguez Juanola

Revista Faristol

Versos de colors

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación