Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Vicent Josep Escartí

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Vincles

Biografia

Vicent Josep Escartí

Vicent Josep Escartí (Algemesí, la Ribera, 1964) és llicenciat en Història Medieval i doctor en Filologia Catalana per la Universitat de València, on actualment imparteix docència d'aquesta darrera disciplina. Ha publicat nombrosos estudis sobre la cultura medieval i moderna i ha tingut cura d'edicions de textos valencians antics, literaris i historiogràfics, com ara les obres d'Ausiàs March, el Tirant lo Blanch de Joanot Matorell, la Primera part de la Història de València de Pere Antoni Beuter o el Cortesano de Lluís del Milà, entre d'altres. El seu interés per la literatura antiga l'ha fet aproximar-se a obres de diversa naturalesa, però, en especial, s'ha centrat en l'estudi del Barroc valencià, on destaca el seu treball sobre l'obra del dietarista Joaquim Aierdi, que va rebre el Premi Enric de Larratea de l'Institut d'Estudis Catalans (1996) i el de la crítica de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (2001).

En l'àmbit de la literatura, a més del recull de contes aplegat a Barroca Mort (Bromera, 1988), i d'altres narracions curtes disperses, ha publicat les novel·les Dies d'ira (Premi Ciutat d'Alzira, 1991); Els cabells d'Absalom (Premi Ciutat d'Elx, 1994); Espècies perdudes (Premi Octubre, 1996), Nomdedéu (Premi Joanot Martorell, de Gandia 2001) i Naumàquia (2004). Ha col·laborat i col·labora, també, en diversos mitjans de comunicació periòdica ( Levante, El País, Saó, El Mundo... ). Des del 2005 és membre de l'IIFV.

Font i més informació:

http://www.escarti.com/Biografia.htm

 

 

 

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación