Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Vicent Pallarés

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Multimèdia

Biografia

Vicent Pallarés

Vicent Pallarés i Porcar va nàixer a Barcelona el 1951, on residí fins que el 1959 la família es traslladà a Suera (Plana Baixa), el poble d'origen. El brusc canvi d'ambient, de la gran ciutat al món al rural, i els anys de dura adolescència passats en aquest poblet de la serra d'Espadà influirien notablement en la seua personalitat i han estat font d'inspiració contínua, com es pot veure en algunes de les seues novel·les.

Cursà el batxillerat a Onda i la carrera de Magisteri a Castelló. A divuit anys tornà a Catalunya per exercir la docencia en l'ensenyament primari a l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona i Sant Antoni de Vilamajor. Mentrestant, obtingué el títol de Mestre de Català i el de llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, en l'especialitat de Pedagogia Terapèutica. L'any 1986 es traslladà a Onda (Plana Baixa), on fixà la residència. El 1991 oposità a l'ensenyament secundari i obtingué plaça de professor de Valencià, docència que ha exercit als instituts de Sogorb i Betxí.

En el terreny de la narrativa, féu les primeres passes l'any 1982, amb l'obtenció del Premi Armengot de Novel·la, concedit a la ciutat de Castelló. Des d'aleshores, no ha parat d'escriure ni de publicar relats i novel·les, tant per al públic adult com per a l'infantil i juvenil, i en el seu currículum figuren nombrosos premis obtinguts arreu del territori lingüístic català.

Coneix també el món audiovisual, on ha escrit guions cinematogràfics (L'àngel d'ulls fers, basat en El valle incompleto, la seua primera novel·la) i episodis per a sèries televisives (Francesc Tàrrega i Jorge Juan Santacília, dins Valencians que fan història), entre altres treballs.

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación