Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Vicent Sanchis

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Vincles

Biografia

Vicent Sanchis

Vicent Sanchis i Martínez (Rafelguaraf 1955) viu a Carcaixent des de 1981. En fer el Batxiller Superior a l'institut Josep de Ribera de Xàtiva, amb dèsset anys començà a treballar en el camp fins que va accedir a l'administració pública: a l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna en 1980, a l'Ajuntament de Carcaixent en 1981 i a les Corts Valencianes en 1986, institució de la Generalitat Valenciana en què va treballar primer d'Oficial de Gestió Parlamentària, i des de 1989 com a Transcriptor Corrector del Servei de Publicacions.

A Vicent li interessen la història, la geografia, la toponímia, l'etnografia, etc., sobretot dels àmbits local i comarcal que li són més pròxims. Fruit d'això són alguns treballs que tracten de la subcomarca de Castelló i les Énoves, la Ribera del Xúquer, la Costera i la Valldigna, com ara el fullet de toponímia de Rafelguaraf i els de Senyera i Sant Joanet com a coautor. No obstant això, dels seus estudis cal destacar laIntroducció a la història de Rafelguaraf, el Tossalet i Berfull(Ajuntament de Rafelguaraf, 1995) i, en col·laboració amb l'erudit poblatà Joan Català, l'obra La Subcomarca de Castelló i les Énoves (Diputació de València i els set ajuntaments de la subcomarca, 2011).

Sense deixar els estudis relacionats amb l'àmbit geogràfic citat, des de 1996 que els compagina amb la narrativa, sobretot amb una base històrica; motiu pel que va començar amb una trilogia de temàtica morisca, i amb quasi tota la seua obra literària ambientada als pobles de la subcomarca. Per això és que, d'una manera o altra, en les seues obres sempre hi ha un rerefons de geografia, història, costums, etc.; tenint publicats fins ara una trentena d'estudis, trenta-set contes i relats curts, i cinc novel·les així com dues més en tràmit de publicació. Per la seua obra narrativa ha rebut diversos premis, i té dues obres que han estat traduïdes una a l'anglés i una altra a l'àrab i al francés. Per més informació hom pot consultar  http://vicentsanchis55.blogspot.com.

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación