Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Vicent Usó publica 'La retratista d'ànimes'

La novel·la suposa la primera incursió de l’escriptor en la narrativa juvenil

Comunicat de premsa | 15-12-2016

Després de l’èxit de Les veus i la boira, la novel·la que ambientava a les illes Columbretes, Vicent Usó (Vila-real, 1963) torna amb un relat d’un perfil diferent: La retratista d'ànimes, publicada per Perifèric Edicions. Una obra pensada per als lectors joves, però plantejada des dels mateixos paràmetres de qualitat que caracteritzen l’obra d’Usó i, per això, segons l’autor, “apta per a tot tipus de lectors, però especialment per a aquells que encara no s’han familiaritzat del tot amb la lectura en valencià”.

A finals del segle XIX, un fotògraf es guanya la vida fent retrats. Però no sols de gent viva: també dels esperits dels morts. Raquel, la seua filla, vol conèixer el secret del pare, els rituals amb els quals convoca les ànimes dels difunts i fa que es manifesten, en els retrats, a la vora de les seues famílies. Però el pare es mostra sempre reticent a les seues demandes. Fins que arriba un moment en què l'haurà de descobrir, si vol resoldre l'enigma que amenaça d'afonar el seu estimat Miquel, a qui acusen d'haver assassinat el fill d’una de les famílies de terratinents del poble.

Escrita en clau d'humor, centrada en la resolució d'un misteri i amb personatges entranyables, La retratista d'ànimes ha permès Vicent Usó, segons les seues paraules, "treballar en un registre més àgil del que tinc per costum, amb uns paràmetres diferents, però sense renunciar a la meua idea de la literatura". Una novel·la juvenil apta per a tots els lectors, segons l’autor.

La novel·la s’ambienta sobretot a la Vila, com moltes obres d’Usó. Un poble de llauradors, que l’escriptor recrea a través de la presència d’elements del paisatge urbà, i on la fotografia suposa una novetat extraordinària que la gent encara no sap molt bé com interpretar. És l’època final de la Tercera Guerra Carlina i un moment històric en què la ciència està agafant l’impuls que transformarà el món durant el segle XX, aspectes tots ells presents a l’obra. 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación