Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies > LlegeIX!

Visitem la casa de Lluís Guarner, a Benifairó de les Valls

A la secció «LlegeIX!» et recomanem rutes i paratges, activitats i jornades relacionades amb les nostres escriptores i escriptors

FULL | 31-01-2019

Benifairó de les Valls es troba al Camp de Morvedre, dins l’anomenada Vall de Segó. La mar propera ens aproxima a la “Cançó de la marinera fidel”, amb versions musicals de Vicent Garcés (1938) i de Paco Muñoz (1990).

La casa de Lluís Guarner està destinada a usos culturals. Al jardí s’hi celebren concerts i recitals i ha estat escenari de pel·lícules i sèries, com Entre naranjos, (RTVE, 1998), basada en la novel·la de Blasco Ibáñez.

...

"Mediado el valle, se adentran más las montañas y vienen a formar otro más pequeño que se conoce como la Vall de Segó, al que se sube en suave declive. En él, y resguardados de los vientos, se agrupan cinco pueblos, supervivientes de otros cinco, que fueron otros tantos caseríos moriscos de cultivadores de las viñas y del aceite, hoy productores de naranja que, al abrigo de los montes cercanos se preservan de las posibles heladas, que en el valle de Sagunto suelen ser más propicias. Estos pueblos, de nombres de origen árabe, son Faura y Benifairó, que forman ya una conruración; Quart, Quartell y Benavites. […] En el pueblo de Benifairó fue bautizado en 1531 el famoso pintor Alonso Sánchez Coello, que había de serlo de cámara de Felipe II. En Quart existe un próvido manantial que riega toda esta vega. Benavites aún conserva un torreón de tipo renacentista con un salón de bellos artesonados. Si hemos entrado a visitar este ameno rincón, podremos recorrer los cinco pueblos fácilmente y volver al camino general por Benavites, junto a un pequeño barranco que forma límite oficial con la provincia de Castellón".

(Lluís GuarnerTierra y alma de un país. València, 1974)

...

[LlegeIX!]

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación