Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Xavier Aliaga camina a la Biblioteca Valenciana per les vides de l'oncle Antoine i els mons d'Irina

GVA Cultura | 16-02-2018

La Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana ha rebut l'escriptor de Xàtiva Xavier Aliaga, que ha centrat la seua conversa en dos de les seues obres més recents, 'Les quatre vides de l'oncle Antoine' i 'El meu nom no és Irina'.

En 'Les quatre vides de l'oncle Antoine', Aliaga recupera els diversos escenaris en què va viure el seu oncle Antonio, que va haver d'exiliar-se d'Espanya per motius polítics després de la guerra civil espanyola i començar una nova vida a França. És un relat evocat per la seua família i pels descobriments que l'autor va fer sobre el seu oncle, a qui no va arribar a conéixer.

'El meu nom no és Irina' és la novel·la més coneguda entre els estudiants que han acudit a la Biblioteca Valenciana. Les peripècies de Nèstor, el jove protagonista, i la relació que manté amb Irina, una jove d'origen rus que arriba a l'institut, s'aproximen a les experiències que viuen els adolescents.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha rebut al Monestir de Sant Miquel dels Reis Xavier Aliaga, que ha conversat amb els alumnes dels instituts del Cabanyal de València, Antoni Llidó de Xàbia, el de Moixent, l'Estació d'Ontinyent i el col·legi San Rafael de La Pobla de Vallbona.

Aliaga ha afirmat que "la literatura ha d'incomodar, ha de generar preguntes i causar un estat d'agitació". També ha defensat que és important llegir perquè "ajuda a tindre una cultura general, ens ensenya a saber comunicar-nos, a tindre una mirada més àmplia del món i a descodificar adequadament la informació que rebem".

Xavier Aliaga guanya amb la seua primera novel·la, 'Si no ho dic, rebente', el premi Vila de Lloseta en 2005; amb 'Els neons de Sodoma' de 2009 guanya el premi Andròmina de narrativa dels premis Octubre, i amb 'Vides desafinades' guanya el Premi Joanot Martorell de Narrativa de Gandia i el de la Crítica dels Escriptors Valencians. També és autor d'altres novel·les, com 'Dos metres quadrats de sang jove' i 'Fuster per a ociosos', que recopila textos de l'escriptor de Sueca, Joan Fuster.

[Font]

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación