Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils'

Revista Faristol

Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils

Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils. Vicent SAnhermelando / Núria Feijóo il. Edicions del Bullent. Picanya, 2015.

La primera incursió de Vicent Sanhermelando en la narrativa infantil, després d’haver publicat Esperant la lluna plena, per a lectors de més edat, és una breu proposta que es llegeix fàcilment, amb dues trames senzilles que s’encreuen amb naturalitat i deixen un bon regust.

Joaquim Peris, un nen a l’última etapa de primària, és el protagonista i epicentre d’una família que viu bolcada en un projecte creatiu: rodar el capítol pilot d’una sèrie escrita pel pare, guionista a l’atur. En Joaquim ja es veu com una estrella del cinema, per això adoptarà un pseudònim a l’altura de la catifa vermella: prefereix que l’anomenin Ximo Potter. Com que va amb ínfules  d’heroi que pot solucionar el món, ficarà el nas en una altra missió, la de Mirko, un immigrant búlgar que vol construir un invent per comunicar-se amb els extraterrestres.

Ambdues històries no obliden aspectes de l’actualitat, com la inestabilitat familiar provocada per l’acomiadament del pare o els prejudicis al voltant de la immigració, però eviten el to moralista que faria caure la frescor de la veu narrativa, el motor que fa funcionar realment aquesta obra.

A la xarxa, la novel·la té una pàgina interactiva, amb un breu vídeo de l’autor que en presenta l’argument i unes propostes didàctiques ben elaborades, que tenen en compte la transversalitat entre les diferents àrees, connectant la llengua i la literatura amb l’educació artística i el coneixement del medi. Convé donar un cop d’ull a les fitxes d’activitats per fer després de la lectura. Es pot trobar tot el material clicant aquí.

Ariadna Cívit

Revista Faristol

Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación