Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Carles Cano Peiró

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Vincles
Multimèdia
Notícies

Biografia

Carles Cano Peiró

Carles Cano. València 1957. Llicenciat en Filologia Valenciana. Durant més de 20 anys va treballar com a professor de llengua i literatura. Actualment viu del Conte. Autor de Literatura Infantil i Juvenil, amb més de 50 llibres publicats en diverses llengües. Ha treballat com a guionista de ràdio, televisió, i còmics, així com autor teatral i contacontes.

Com a narrador oral ha participat en diversos festivals internacionals com la Maratón de Guadalajara, el festival internacional de los Silos (Tenerife) Un Madrid de Cuentos, "En Veu alta" (Vilafranca del Penedés), o en els festivals de narradors en llengua Catalana de Pont de Suert (Lleida) o Torredembarra (Tarragona) entre altres. També ha contat per tot el territori espanyol i ha actuat diverses vegades al Marroc, Guinea Equatorial, França i el Regne Unit.

Ha rebut diversos premis entre ells el "Premio Lazarillo" en 1994 per "Te pillé Caperucita" (ed. Bruño) el Premon "Samaruc" dels bibliotecaris valencians en 1996, I el premi "Hospital Sant Joan de Déu" de 2008 per. "Per un botó". Ha sigut seleccionat en la llista d'honor de la C.C.I en els anys 1995 i 1998 i La seua obra '¿En qué es diferencian el blanco y el negro?' (Aura Comunicació) I "Te pillé Caperucita"(Bruño) van ser selecionades per als "Withe Raven" per la Jugend Bibliothek de Munic en 1996.

Es dedica a la poesia visual i objetual des del 2000, que va muntar una exposició de poesia visual amb els seus alumnes de literatura titulada "POEMES BROEMES I ALTRES ARTIFICIS. En 2003 va exposar una altra titulada "CARTES" amb els naips com a motiu central. I en 2005 va impulsar el projecte "BESCANVI", una exposició-intercanvi d'obra amb més de mig centenar de poetes, il·lustradors, dermatòlegs, titellaires, pintors, escultors i professores d'anglés.

Ha participat com a conferenciant en diverses trobades, taules redones, jornades… etc, referides a Literatura Infantil i Juvenil, ràdio, televisió, teatre, poesia visual i literatura oral.

(Actualitzat 25/03/10)

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación