Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

«Il·lustració, còmic i compromís social» creix i arriba a la Pobla de Farnals i a la Facultat de Belles Arts de València

Us presentem les novetats que podeu trobar al web de l’exposició i us indiquem on podeu anar per visitar-la

FULL | 06-04-2018

La Biblioteca Pública Municipal de la Pobla de Farnals (C/ Miguel Marqués, 9A) acollirà del 10 d’abril al 09 de maig l’exposició «Il·lustració, còmic i compromís social». A més. del 14 de maig a l’1 de juny la mostra es trasllada la Biblioteca de la Facultat de Belles Arts (UPV), al Camí de Vera s/n, de València.

«Il·lustració, còmic i compromís social» és una exposició itinerant que tracta de fer valdre la il·lustració gràfica i el còmic creats per alguns dels més importants professionals valencians al llarg dels últims vint anys i té com a fil conductor el tarannà reivindicatiu amb què aquests han posat el seu treball al servei de diferents causes o lluites socials i polítiques. Una mostra que es presenta com una bona manera de posar-li un segon altaveu a aquestes reivindicacions, crítiques i exigències que han fet servir la il·lustració gràfica i el còmic com a important ferramenta d’expressió, divulgació i conscienciació.

A través de tretze panells i mitjançant els treballs de més d’un centenar d’autors i autores, mostrem un vast recull de publicacions, projectes personals i encàrrecs de tota classe que conformen una àmplia panòplia d’estils, tècniques i poètiques, i que tractaran de colpir i remoure les consciències del públic, siga expert siga neòfit, siga activista siga diletant, convidant-li, en qualsevol cas, a nodrir i acréixer la seua empatia i el seu esperit crític.

Una mostra que creix en el web

L'exposició compta, a més, amb un web, amb una tasca de documentació considerable, que va ampliant-se amb el temps. Us presentem, sense anar més lluny, les novetats que podeu trobar aquest mes:

1. David Vanderh (Panell «Compromís ideològic i polític»)

Diferents cartells de contingut polític i ideològic per a vàries jornades creatives i de reflexió del col·lectiu «La Internacional Teatral»: Segones jornades «Días x la República» (14, 15 i 16 d’abril de 2017), «Els carrers seràn sempre antifeixistes. Primeres jornades de cultura contra el feixisme» (21 i 22 d’octubre de 2017) i «La por és el missatge. Jornades de reflexió sobre la Llei mordassa» (24 i 26 de novembre de 2017).

2. Ana Penyas (Panell «Igualtat de gènere i violències masclistes»)

La guanyadora del Premi internacional Fnac-Salamandra Graphics de novel·la gràfica de 2017 amb Estamos todas bien, fa un retrat de la situació de les dones a l’Espanya del segle XX a través de les memòries de les seues dues àvies. La història oblidada de totes les àvies que varen viure d’acord amb el paper de les dones de la seua època: l’entrega als fills, a la casa, a l’home i de com es materialitzen aquests valors en la seua vida quotidiana. Estamos todas bien va ser publicat per l’editorial Salamandra dins de la seua col·lecció Salamandra Graphic, a finals de 2017.

3. 8 de març i vaga feminista 2018 (Panell «Igualtat de gènere i violències masclistes»)

Dins de la commemoració reivindicativa del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i amb ocasió de la vaga feminista convocada per diferents col·lectius al 2018, diferents autores varen fer servir la il·lustració gràfica per tal de fer difusió dels seus missatges per la igualtat de gènere, contra la bretxa salarial o la violència masclista, entre altres reivindicacions històriques.

4. Falles Populars i Combatives (Panell «Memòria històrica»)

Des de 2002, les Falles Populars i Combatives proposen una manera diferent, oberta, autogestionada, lúdica i sobretot crítica, de viure les festes de les Falles de València. A més de tot un seguit d’activitats festives i reivindivatives, i del seu propi monument faller, editen cada any diferents elements de difusió i marxandatge que fan servir la il·lustració gràfica i el disseny com ara el mocador, la samarreta, les xapes, o el llibret.

Les FPC de 2018, varen retre homenatge a les falles antifeixistes de 1937 als inicis de la Guerra Civil Espanyola, amb una estètica –i un esperit– hereva del grafista valencià Josep Renau. Bona mostra d’això és el llibret, dissenyat per l'estudi-coopertativa Joan Rojeski.

...

Més informació: www.graficacompromesa.com
Organitza: Fundació pel Llibre i la Lectura - FULL Portal del Llibre
Comissari: Manuel Garrido Barberá
Cartell i disseny expo: Elías Taño

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación