Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

«L'Hotel París» d'Estellés arriba «esculturitzat» a Burjassot

Vicent Ruiz Sancho / «Levante-EMV» | 31-01-2018

«... i el crani rebotant per tots els escalons». Els poemes de «L´hotel París» de Vicent Andrés Estellés aparegueren «modelats» al seu poble natal, Burjassot, de la mà de l´escultor barceloní Jaume Plensa. La Casa de Cultura de la Ciutat de les Sitges donà a conéixer dimecres passat la recreació que l´artista Plensa, a través de «dibuixos, coure, paper, cotó i molts anys de dedicació», ha fet d´aquells versos alexandrins de «L´hotel» amb què l´escriptor del Llibre de Meravelles s´apropà «des de la senzillesa a les profunditats del ser humà» i transformà la llengua del poble en «una cosa excepcional: la poesia».

El treball de Plensa inclou un gravat, cinc dibuixos impresos en quadricromia sobre paper elaborat artesanalment, els 22 textos de «L´hotel París» més un altre de «Llibre de meravelles» – «Assumiràs la veu d´un poble»– i sis transparències de coure amb versos i il·lustracions que poden unir-se i desplegar-se com una escultura. Tot el conjunt es pot guardar dins d´un estoig de tela que alhora es pot introduir en un altre de coure gravat amb làser.

(Font)

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación