Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Àfrica Ramírez es proclama presidenta electa de l'Associació d'Editors

| 11-03-2019

 
El passat divendres 7 de març l’Assemblea General Extraordinària de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) va celebrar eleccions per a la renovació dels membres de la seua Junta Directiva. La nova formació estarà integrada per 12 editorials que representen tots els subsectors de l’edició i vertebren el territori valencià. Centraran els seus treballs en l’aposta per la reivindicació de millores davant les Administracions valencianes, malgrat els avanços dels últims anys; i en la internacionalització. El conjunt dels càrrecs ha quedat representat per:
 
Presidència: ÀFRICA RAMÍREZ OLMOS (Balandra Edicions)
Vicepresidència 1a: RAFAEL DOMÍNGUEZ ROMERO (Editorial Tirant lo Blanch)
Vicepresidència 2n: GONÇAL LÓPEZ PAMPLÓ (Edicions Bromera)
Vicepresidència 3a: JESÚS FIGUEROLA I LAMATA (president de la Fundació FULL)
Secretària: RICARD PERIS (Andana Edicions)
Tresoreria: PABLO NAVARRO RONCAL (Nau Llibres)
Vocals: IMMACULADA GREGORI SOLDEVILA (Edicions Voramar)
LIDIA MARTÍNEZ FENOLLOSA (Editorial Brief)
ÒSCAR PARIS (Onada Edicions)
FERNANDO BLOISE (Tabarca Llibres)
MAITE SIMÓN (Publicacions Universitat de València)
PEDRO MEDINA (Editorial Fandogamia)
President d’Honor: RAFAEL DOMÍNGUEZ PÉREZ
Secretari Tècnic: MANEL J. M. ROMERO
 
Presidida per Àfrica Ramírez Olmos, l’AEPV es prepara per a acarar els reptes de futur que, a curt termini, passen per adaptar-se a les noves condicions del mercat després de la crisi econòmica i apostar per la internacionalització; i tot guanyant la participació dels associats i recolzant les línies estratègies del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (2017-2021) de la Generalitat impulsat per la Fundació FULL. 
 
En declaracions de la nova presidenta: “la nova Junta representa la integració i la unitat de tots els subsectors de l’edició (des de l’edició literària al llibre professional i universitari) i també la vertebració territorial”. D’altra banda, per damunt de la continuïtat de la majoria del seus membres, que li confereix estabilitat, destaca la incorporació de Publicacions de la Universitat de València en representació del sector públic universitari; i també la incorporació d’Editorial Fandogamia, representant del jove i dinàmic subsector d’editors de còmic.
 
La Junta, des del primer dia, s’ha posat a treballar amb uns objectius urgents i molt clars com reivindicar de l’Administració Valenciana, malgrat els avanços dels últims anys, un major suport per situar les Ajudes a l’Edició en línia amb la capacitat productora i innovadora de la indústria valenciana del llibre. Incrementar la presència del llibre valencià en les col·leccions bibliogràfiques de les biblioteques públiques, tot i així com continuar amb la dinamització de les biblioteques escolars fomentant la presència del llibre valencià. Una altra línia de treball serà la posada en marxa d’una Oficina d’Internacionalització què recolze i dinamitze les editorials més menudes en un procés de recerca de nous mercats. Aquesta iniciativa engloba formació, promoció i presència en fires internacionals.  
 
L’assemblea també ha aprofitat per a ratificar les incorporacions dels nous associats següents:
Fundació Scito, El anillo de Siro - Jordi Bayarri, Grafito Editorial, Austrohongaresa de vapors, Reclam Editorial, La orquídia de Darwin, Edictoràlia Llibres i Publicacions
 
L’AEPV agrupa 61 editorials valencianes que facturen 28’11 milions d’euros anuals, dóna ocupació directa a 291 empleats i a més de 900 col·laboradors externs. Les editorials associades editen 1.734 títols anuals i 2’9 milions d’exemplars. Tenen un catàleg viu de 20.588 títols.  Pel que fa al llibre en valencià, les xifres anteriors inclouen els 700 títols editats en valencià a l’any i els més de 1’4 milions d’exemplars produïts amb a facturació de 12’66 milions d’euros. Amb un catàleg viu de 8.517 títols Font: Comercio Interior del Libro en España 2017. Federación de Gremios de Editores.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación