Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Crítiques

La revolució de la impremta. La contribució de la tipografia al desenvolupament de la Catalunya moderna

‘La revolució de la impremta. La contribució de la tipografia al desenvolupament de la Catalunya moderna’, de Xevi Camprubí

Quan Philippe Berger afirmava l’any 1987 que la introducció de la impremta i el comerç del llibre a la València renaixentista no havien aportat cap canvi important en el volum de lectors en qualsevol segment de la societat valenciana, no s’equivocava massa.
Els fantàstics 70

Los fantásticos años setenta de Josep Piera

Con los libros de memorias y recuerdos pueden pasar dos cosas, que el autor sufra un empacho de sí mismo o que sea generoso y contextualice en el tiempo y espacio aquello que vivió. Los primeros producen regomello, los segundos son un placer leerlos.
Cerimònia del te

‘Cerimònia del te’ de Cristina Àlvarez Roig

Cristina Àlvarez Roig és arquitecta i treballa al seu despatx de Mollet del Vallès. Actualment, és una de les veus poètiques emergents en la literatura catalana.
Cel de fang

Quan les muses venen de visita: ‘Cel de fang’ de Marc Granell

Viure és intens, escriure ho és també. Viure i escriure és un binomi considerable. Viure i escriure poesia, una petita bomba, per allò que té de sintètic, de volàtil, d’intens, d’inexplicable, de contundent, de ferotge i sensible alhora.

Fa uns dies vaig conversar amb el poeta Marc Granell amb motiu d’una entrevista llarga i pausada.
L'últim dels valencians

El País Valencià que no va ser

L'últim dels valencians és una ucronia amb elements de novel·la en clau.
Els nous rostres del feixisme

Enzo Traverso, 'Els nous rostres del feixisme'

El contingut del llibre el constitueix una conversa, mantinguda a París el 2016, entre l'antropòleg Régis Meyran —que fa el paper d'inquiridor— i Enzo Traverso, el reputat historiador (també) de les idees, que exposa el seu pensament sobre el tema que dóna títol al llibre: les noves formes adoptades pel feixisme. La versió catalana és de Gustau Muñoz.
Les espines del peix

‘Les espines del peix’ de Josep Colomer, l’escriptor que escrivia en secret

Ben poc, o quasi res, havíem sentit parlar fins ara de Josep Colomer (Benitatxell, 1957) en l’àmbit literari. De fet, fins ara Colomer –mestre i llicenciat en filologia catalana– havia escrit sobre l’arquitectura tradicional i havia editat les memòries d’un vicari de la comarca de la Marina, i poc més.
El llapis amb què escric

'El llapis amb què escric' d'Anna Swir: poesia del cos i de la guerra, del patiment i la joia, poesia sense concessions

La literatura polonesa és una de les més potents, valentes i originals entre les literatures europees contemporànies. Tot i no ser un punt de referència gaire segur, els premis Nobel de Sceslaw Milosz (1980) Wislawa Szymborska (1996) i d’Olga Tokarczuc (2018) donen constància d’aquesta força.
Conte contat... Històries en homenatge a Llorenç Giménez el contacontes

'Conte contat. Homenatge a Llorenç Giménez'

Aquell divendres de novembre de 2019 va començar com qualsevol altre any, però la nit seria molt especial: es lliurarien els Premis Literaris Ciutat d’Alzira i els amics i amigues lletraferits, fidels a la convocatòria, ens retrobaríem al voltant d’una taula per compartir notícies, abraçades, riures… Però aquesta vegada teníem un buit notable, faltaria el “rei” de la festa, el no
Més Crítiques >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación