Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

La lectura en veu alta torna a les aules valencianes amb el projecte De Viva Veu

Enguany, De Viva Veu celebrarà 16 certàmens locals. De forma excepcional, els actes del certamen local podran ser presencials o en modalitat virtual. Així, el projecte inclou 8 certàmens presencials amb aforament limitat i 8 que seran gravats en vídeo

| 04-05-2021

Penses que la lectura en veu alta  és un camí excel·lent per a crear lectors i lectores? Creus que  compartir les lectures pot esdevenir vehicle socialitzador que fomenta la comprensió i la imaginació? Doncs estàs d’enhorabona, ja que De Viva veu, la iniciativa dedicada a fomentar la lectura en veu alta, torna  a les aules valencianes amb la VI edició del seu Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, adaptant-se als protocols sanitaris derivats de la covid-19 i després d’una pausa obligada per la pandèmia.

Aquest any, formen part del programa més de 9.000 alumnes procedents de 52 centres escolars de 20 poblacions. Els participants en el projecte treballen la lectura en veu alta a través d’activitats en les aules, després, cada centre selecciona els seus representants per a participar en el Certamen Local. Dels integrants de cada certamen local, s’elegiran els estudiants que representaran a la localitat en el Certamen Final Comunitat Valenciana.

Lectura presencial, lectura virtual

Enguany, De Viva Veu celebrarà 16 certàmens locals. De forma excepcional, els actes del certamen local podran ser presencials o en modalitat virtual. Així, el projecte inclou 8 certàmens presencials amb aforament limitat i 8 que seran gravats en vídeo i es podran veure per internet.

El tret d’eixida el van donar les localitats de Sollana, Xirivella,  i Riba-Roja el passat mes d’abril. En les pròximes setmanes es sumaran a aquest carrusel de paraules estudiants d’Algemesí, Guadassuar, Foios, Sueca i Navarrés que tindran certàmens presencialsAmb el format virtual  participaran els municipis de  Vinalesa, Benifairó de les Valls, Museros, Benetússer, Catarroja, Burjassot i Rafelbunyol. A més, també tindrà lloc un certamen especial amb col·legis de diverses poblacions.

Entre els objectius que presenta De Viva Veu, destaquen assumptes com despertar l'interès i el gust per la lectura; treballar la lectura en veu alta per millorar les capacitats; afavorir la comprensió lectora i practicar l’entonació, el ritme, les pauses i la fonètica.

El Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, dirigit a l’alumnat d’Educació Primària i Secundària amb la voluntat de reforçar la tasca de foment lector que es fa als centres docents. En aquest sentit, els estudiants participen en quatre categories, segons els nivells educatius als quals pertanyen: Teuladins (3r i 4t de Primària); Blavets (5é i 6é de Primària); Passerells (1r i 2n d’ESO), i Oronetes (3r i 4t d’ESO).

De Viva Veu és un programa organitzat des de 2015 per Fundació pel Llibre i la Lectura-FULL i Feets Gestió de Projectes amb la col·laboració d’ajuntaments, institucions i entitats que participen en l’organització de les diferents accions a les poblacions del seu àmbit geogràfic.

 

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación