Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Llibres

Teresa Pascual. El temps en ordre Poesia reunida 1988-2019

Anar a la BotigaAnar a la Botiga

Sinopsi

Teresa Pascual. El temps en ordre Poesia reunida 1988-2019
Des dels primers llibres de Teresa Pascual, Flexo (1988) i Les hores (1989), la seua obra ha generat admiració per la personalitat de la seua veu poètica. Els seus versos creen atmosferes que suggereixen els plecs i la complexitat de la realitat que les paraules solen ocultar. És una poesia que relaciona l’aspecte sensitiu amb el reflexiu, que s’interroga sobre la pròpia escriptura, que sovint s’acosta a l’oralitat, que sempre assoleix eludir les manifestacions emfàtiques i els versos previsibles, perquè la sensibilitat i la intimitat sovint vertebren l’entramat poètic de l’autora amb versos zelosament depurats. Així mateix, com a preocupació o constants de la poesia escrita per dones aquest darrer segle, en Teresa Pascual hi és la representació del cos vinculada al llenguatge, a una persona en singular femení que diu el seu desig.

Atesa la ja considerable trajectòria poètica, aquestes característiques, entre altres, es troben clarament de manifest en aquesta edició que mira el passat en la mesura que reuneix la poesia escrita fins a Vertical (2019), però evidentment com una aposta de futur amb la perseverança de la depuració del llenguatge i l’actitud de dir la paraula justa.

Com a traductora d’alemany, amb Karin Schepers, ha publicat L'enfonsament del Titànic, de Hans Magnus Enzensberger, i Poesia completa, d’Ingeborg Bachmann.

Teresa Pascual (el Grau de Gandia, 1952) és poeta i traductora, va estudiar Filosofia en la Universitat de València i va ser professora en l’Institut Ausiàs March de Gandia. La seua poesia, recollida en antologies generals en diverses llengües, ha estat reconeguda amb premis de certàmens i de la crítica.

Dades Tècniques
ISBN 9788478228607
Editorial INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Estat Disponible
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 11-2020
Autor Teresa Pascual Soler (Autor/autora) , Rosa Maria Belda Molina (Prefaci) , Antònia Cabanilles Sanchis (Postfaci)
Preu i percentatge d'IVA 18.00 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación